The Voice: Iva Gortan prošla u polufinale

iva gortanIvan je prirodan, iskren, drag i neopterećen. Nije strog, a kad i kritizira, vidi se da mu je stalo do mog napretka i da govori iz srca. Naučio me da se trebam boriti za ono što želim, kaže Iva Gortan (23). Ivinu izvedbu pjesme “Set fire to the rain” s kojom je prošla u polufinale poslušajte u nastavku članku.

Kandidatkinja “Voicea” dodaje kako bi bilo uzbudljivo snimiti duet s Ivanom Dečakom (35), frontmenom Vatre, koji joj je mentor u showu. Studentica pete godine psihologije iz Pazina završila je osnovnu glazbenu školu , a svira violinu i akustičnu gitaru. S bendom Babaluu obrađivala je jazz, soul i funk hitove, a već šest godina s Acoustic Lounge Triom ljeti svira duž istarske obale.

– Moglo bi se reći da sam kao mala pjevanjem terorizirala ukućane, ali s obzirom da su me roditelji oduvijek poticali da se ostvarim u glazbi, prije bih rekla da sam ih zabavljala. Otac je nekad pjevao u više bendova, a danas piše pjesme. I devet godina mlađa sestra Ema ima prekrasan glas – kaže Iva. Dodaje kako su obitelj i prijatelji sretniji i uzbuđeniji od nje zbog uspjeha u showu.

– Konstruktivna kritika uvijek mi je draža od milozvučne pohvale – kaže Pazinjanka. Osim fakulteta i pjevanja, Iva u slobodno vrijeme volontira. U najljepšem sjećanju ostala joj je uloga “tete pričopričalice” u dječjoj bolnici Kantrida.

Prije izlaska na pozornicu Ivu na neki način smiruje njezina samozatajnost, ali kad počne pjevati, sva trema i nervoza koju je osjećala pretoče se u emociju koju pjesmom prenosi na publiku i mentore.

24sata / iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.