Thompson u Pazinu?

01.jpgMarko Perković Thompson će u Istri nastupiti nekoliko puta do konca godine, kazao nam je jučer njegov menadžer Zdravko Barišić. Nije nam htio otkrivati u kojim bi istarskim gradovima i mjestima Thompson trebao nastupiti, no neslužbeno doznajemo da će koncem ovog mjeseca biti u Pazinu. Barišić nam je tek kazao da su već potpisani ugovori i da »ni Kajin ni politika više ne mogu spriječiti Thompsonov nastup u Istri«.
Na upit znači li to da su odustali od nastupa u pulskoj Areni, kako se to moglo protumačiti iz nedavne Barišićeve izjave da su mogli nastupati u Rovinju ili Pazinu, ali da žele koncert u Areni, Thompsonov menadžer napominje da će koncerata biti jer to traže mnogi pjevačevi obožavatelji iz Istre, a da će Arenu kad-tad sudski dobiti. Naime, Thompsonovi odvjetnici su tužili Grad Pulu zbog odluke da mu se ne dopusti nastup u Areni. Odvjetnici su najavili i da će protiv Grada podnijeti tužbu zbog nepoštivanja ljudskih prava i prava na rad, a u slučaju gubitka spora, koji nisu ni počeli, žalbu Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Barišić veli da se koncert u Areni planira od danas pa u narednih deset godina, odnosno sve dok ne dobiju sudski spor protiv Grada.
Jedan od najgorljivijih protivnika dovođenja tog pjevača, na čijim se koncertima često ističu ustaški simboli, u Istru – saborski zastupnik Damir Kajin – kazao nam je da se u kuloarima govori o nekoliko mjesta na kojima bi Thompson mogao nastupiti. Jedno od tih je i dvorana Pazinskog kolegija.
– Ne želim vjerovati da bi se njegov koncert tamo mogao održati jer bi se zbog toga u grobu okretao msgr. Pavišić koji se borio na strani antifašista, kaže Kajin.
IDS-ov zastupnik veli da Istra, za razliku od Ive Banca, ne treba tolerirati netolerantne, čije priče o slobodi riječi u ovom kontekstu smatra nategnutima. Kajin smatra i da je polemika koja se s Thompsonovim menadžerom vodi već tri mjeseca, ako ništa drugo, skinula ustaške kape s glava njegovih fanova.
– Iako možda nije puno, ali je svakako u ovom trenutku bitno to što smo Thompsonovu publiku preodjenuli. Na koncerte više ne dolaze s ustaškim obilježjima. Uvjeren sam da će, ukoliko se koncert i dogodi, u Pazinu biti tako. Od policije pak očekujem da postupi u duhu zakona te da koncert, ako bude započet s pozdravom »za dom spremni«, onemogući, kaže Kajin.
Njega ne iznenađuje mogućnost da je Thompson pronašao prostor u Istri gdje može svirati, što po njemu dokazuje i primjer Žminja gdje je pjevač trebao nastupiti na Bartulji, no napominje da ova najnovija najava održavanja više koncerata po Istri pokazuje nesigurnost oko dobivanja spora s Gradom Pulom.
Zbunjujući komentar mogućeg Thompsonovog nastupa u Pazinu dobili smo, međutim, od gradonačelnika Nevena Rimanića kojem nije jasno zašto ga mediji stalno ispituju o Thompsonu, a ne recimo o Tonyju Cetinskom (!?) koji bi, kako kaže, trebao uskoro pjevati u Pazinu. Nejasna ljutnja gradonačelnika na jednostavno novinarsko pitanje da komentira nagađanja, koja djelomično potvrđuje i Thompsonov menadžer, o nastupu kontroverznog pjevača u gradu kojem je on na čelu još nas je više iznenadila kad nam je kao iz vedra neba kazao da on s dovođenjem Thompsona nema veze. Naime, za takvo što ga nismo pitali, niti smo takvo što tvrdili.
– Moj stav je jasan, Thompsonu nije mjesto u Istri, zaključio je ljutiti Rimanić.

B. Žižović
www.glasistre.hr

34 komentara na “Thompson u Pazinu?”

 1. StatlerWaldorf napisao:

  O, neee… Ovo je početak još jednog niza besmislenih komentara s prepucavanjem za i protiv Thompsona… :-(((((((

  1. ivan napisao:

   Slažem se u potpunosti s tobom! Ma ovo nema smisla! Mislim da postoje kvlaitetnije teme o kojima bi se mogli donositi komentari a ne ova…

 2. nemislimsepredstavit napisao:

  “Mnogi pjevačevi obožavatelji iz Istre”, ispravak netocnog navoda: “mnogi ljudi koji su se i svih krajeva bivše Jugoslavije (prvenstveno mislim na BIH I Hrvatsku) doselili u Istru”.
  U kolegiju da…tamo jedino i može svirati…sramota jedna ako se to ne spriječi!!!
  Neće propast demokracija ako se gospodinu Perkoviću ne dopusti koncert u Istri! Nek nastavi svirat po Hrvatskoj i tko ga voli nek izvoli!

  1. StatlerWaldorf napisao:

   Ne brini se, neće Thompson u dvoranu Kolegija ni pod razno. Nije mi jasno da si jedan dugogodišnji novinar poput Žižovića more dozvolit iznijet takvu besmislicu “iz kuloara” koja nepotrebno diže tenzije (pa i prema samom Kolegiju), a tako ju je lako provjeriti (i tko imalo bolje zna situaciju jasno mu je da se to ne more desit).

   1. ivan napisao:

    Osobno znam da Kolegij s tim nema nikakve veze, razgovarao sam s ravnateljem i ostalim odgovornim osobama njima je ovo prva vijest. Više nego žalosno od novinara kao što je Žižović. U najmanju ruku trebao bi se ispričati toj instituciji…više nego žalosno…novinarstvo s ovikvim izjavama gubi na svome dostojanstvu…

 3. piparota napisao:

  kikija nam je previše u pazinu
  ne ne ne ne i ne
  ili će se pazinjani odselit hia ahahahashjdkjadhak

 4. centar napisao:

  Ako već dolazi, tko voli neka ga ide gledat i slušat, a tko ne, neka doma pusti muziku glasno da se ne čuje buka s trga. Sad je već hladnije, pa su prozori zatvoreni, nije kao Rim, sredina ljeta. ;)

 5. vjeverica napisao:

  e viva komunizmo e la liberta!!!!

 6. tomcub napisao:

  a ma .. ja ću poć, SvimaNaZnanje ideš ti?

 7. putnik napisao:

  svi znamo da bi ovo opet napravi kad bi moga. jer vuk dlaku mijenja…dalje znate

  1. putnik napisao:

   pardon…evo slike

 8. pufpant napisao:

  ja ću delat prosvjede!! ki će zmenon? SvimaNaZnanje? ti si neki od akcije..

 9. bosko_buha napisao:

  ako to te katastrofe, da naša draga rvatina ipak svira u Pazinu, nedajboh dojde mislin da bi pazinjani trebali pokazat ča misle o tome.

 10. partizan napisao:

  Lipi moji,
  43. leta, potle tzv. Male slobode su došli ti isti ke Tompson simpatizira do Male Učke, ma su ih Nemci potirali nazad.
  Ja paran da će bit tako i sada.
  Smrt fašizmu, sloboda narodu!

  1. bzzzzz napisao:

   a jbg. nemamo mi folksdojčere :-)

   1. partizan napisao:

    Lipi moj bzzzzz,
    nisan ja pensa na nikakove folksdojčere, jer ako si štabelo pročita, pensa san na njemačku redovnu vojsku onega lita, Wermaht (neznan jušto koko se piše)…

 11. hihihi napisao:

  ma je to neka patka??? hmmm… :/

 12. pazinjan1 napisao:

  ma neka tomphson odj iz istre

 13. ime napisao:

  U čemu je vaš problem ljudi?

 14. 2 napisao:

  zanemarit ću taj događaj

 15. Peric napisao:

  a ma…necu srat zato ca thompson svira u Pazinu jer ga ima pravo zvat bilo ki i ima pravo bilo ki poć na koncert, a sad, na kojoj razini će bit ljudski debilizam je upitno, ali sigurno da će bit jako dobar postotak.
  Ja nisan trenutno bas cesto u Pazinu, ali ako je neki za kakav protest, samo javite, jer ni grad taj koji ima pravo zabranit thompsona već je na ljudima sve. Thompson je jebena ustaška ikona stvorena prvenstveno u medijima i iza koje stoji cijeli ćap ljudi, a najmanje sam Marko Perković…shvatite to već jedanput i finite podržavat takva sranja.
  Treba napravit frku…ali niki nema muda…i ja skupa s vama.

  1. StatlerWaldorf napisao:

   Naravno da Grad ima pravo zabranit bilo čiji nastup na/u javnom prostoru koji je pod ingerencijom Grada, i za koji je on odgovoran. I u temu podržavan Rimanića, kako u slučaju Thompsona, tako i u slučaju bilo kojega sličnega lika.

 16. 1943 napisao:

  Ok, krenimo redom,koja su mjesta u Pazinu pogodna za održavanje koncerta MPT-a ili bolje T pm-a? Spomen dom -ne,Dvorana kolegija-ne,Trg-ne,Boćalište-ne,ni valjda ni Bujić toliko trubast.Ostalo mi niš ne pada na pamet.Mislim da je to patka kao i za Žminj.Ustaška propaganda.A ako ni onda će vidit ča su Pazinjani.

 17. xyz napisao:

  a da se umisto svađanja na temu thompsona organizira naki koncert kvalitetne GLAZBE???

 18. StatlerWaldorf napisao:

  Nadan se da “SvimaNaZnanje” gleda večerašnju Latinicu, pa neka sažeto vidi sve zbog čega toliki odbijaju gostoprimstvo Thompsonu, a traže i više od toga. I ovih pola sada emisije dovoljno je da mi se dodatno zgadi Thompson i svi koji ga veličaju kao osobu. Fuj!

 19. Peric napisao:

  jučer je na latinici to sve stvarno bilo lijepo rečeno, ali je sramotno da ljudima treba latinica govoriti sta da rade i ukazivati na takve gluposti kao što su thompson.

 20. ma-dajte napisao:

  Smatram da thompsona treba marginalizirat, te da policija treba radit svoj posao, ali branjenje je prvoklasno gušenje demokracije. Latinica je uobičajeno bila pristrana, “liberalno-demokratska” zapadnjačka emisija. Pogledajte samo koje su goste zvali te koju su priloge imali. Pa jedinog gosta kojeg su pozvali da brani thompsona bio je predsjednik HHO-a Ivo Banac (?!!!).
  S druge strane, ako se počne zabranjivati da netko svira, onda recimo bi ja mogao kazati da mi smeta i vrijeđa moje i tuđe osnovne ljudske vrijednosti koncert Marlyna Mansona u pulskoj Areni.
  On propagira nasilje, uništava obiteljske vrijednosti te navlači omladinu u crninu (istina ovaj puta darkersku). Pa tko zna možda se neki blesavi mladac zbog njegovih pjesama ubio. Dakle, želim reć da kada bi počelo zabranjivanje koncerata gdje bi se stalo. Dakle, marginalizacija je rješenje.

  Moram biti otvoren i reći da iako sam potpuni Istrijan (i baš zato) smatram da ovo bunjenje kontra Thompsona u Istri ima određenu notu antihrvatstva, mada je svakom jasno da Thompson nije i ne može biti predstavnik hrvatstva. Sav se taj regionalni folklor Istrijanije, koji se u ovom slučaju skriva iza antifašizma, pokreće iz jedne regionalne vladajuće stranke – IDS-a, kako bi se ponovo stvorili uvjeti za umjetan sukob Istra-Zagreb. Naime, lokalni izbori su uskoro, a IDS je zaredao s brojnim (ekološkim i inim) aferama. Uostalom, popušio je posljednje državne izbore, SDP mu pojeo glasove, pa sada jeftinom propagandom želi homogenizirati razočarane glasače, gurajući im pod nos KRIVCA – Thompsona.
  HAUG!

  1. StatlerWaldorf napisao:

   Da si pažljivije gleda, čuja biš da su zvali još dvoje koji su za Thompsona (od kojih je jedan njegova menadžer Barišić), ali su u zadnjem trenutku odbili doći u emisiju.
   Ja osobno ne smatram da je nedemokratski zabraniti takve ekstremiste. Ako su i demokratskije zemlje EU zabranile i Thompsona i slične, možemo i mi, a da to znači zakidanje demokracije, nego pravnu državu na djelu.
   A ča se mene tiče, nije trebalo dovodit ni Mansona, iako je on sasvim drugi tip osobe nego Thompson.
   I ne slažen se da protivljenje Thompsonu ima ikakav prizvuk antihrvatstva, niti se radi o skrivanju iza antifašizma, i glupo je tako tumačiti ove zabrane. Za fat tega ja ne mislin nič bolje ni huje o IDS-ovcima. Mislin da je na račun tega jenaki broj onih koji sad više štimaju IDS, kao i onih ki ga zbog tega sad manje štimaju.
   I drugderi je bilo prepirke da li zabranit ili ne, ali niki osim naših ni ima muda to i do kraja napravit.

 21. menadjer napisao:

  Samo za informaciju , koncert se sprema u pazinskom boćalištu i on je već dogovoren i 100% će biti održan.

  1. StatlerWaldorf napisao:

   Dakle, Kolegij nije u điru, kao ča se mislilo.
   A da li će bit i boćalište, to ćemo vidit. I Umag je bi 100%, i Arena je bila 100%, i Žminj je bija 100%, pa nič od svega tega. Zna se da je Buić lakom na svaki šold, ali pitanje da li je svjestan i dugoročnih štetnih posljedica, a ne samo kratkoročne jednokratne zarade.
   Ono ča mene više čudi je sama Thompsonova nedosljednost, koji je izjavi da iako ima mogućnost nastupit u raznim mjestima u Istri, on izričito želi nastupit najprije u Areni. Osim tega, u boćalište ne stane više od parsto ljudi, pa mi ni jasno da li MPT ekipa uopće zna kamo dolazi (jer, kao, ne nastupaju di ne more doć više od cca 5000 ljudi).

  2. mpp napisao:

   Ma koju ti informaciju imaš – od kuda ti to, smao seti predstavljaj kao “menadjer” – ali od koga si i koga ti zastupaš s ovakvim glupostima.

 22. fric1 napisao:

  Ne znan za vas ali ja bih sa na njegov koncert bas radi tega ca ga braniju, zabranjeno voce je najbolje voce, a to ca se nekemu ne pijazi neka se obrne ca i ne dojde na koncert, ja san za koncert!

  1. Pero napisao:

   fric, ni ti zabranjeno poć u zagreb i slušat ga.

 23. zaba napisao:

  pa sta ako ce biti koncert… nikom od vas ne smeta sto u istru dolaze pjevat ceca i seka aleksic itd.. nego vam smeta covjek kojemu na koncerte dolazi najvise ljudi… ma molim vas sta istra nije hrvatska?? ma ne mi smo posebni dio zemlje … ma pokopajte se svi….. ako vam se ne svida nemojte doc i pustite covjeka na miru i nemoje svi srat po njemu jer nije on kriv nego ova “drzava” istra koja ga blati di stigne pogotova dva doticna gospodina

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.