TIE 2015: Brigan i Lon Elridge, svatko u svojem tonu

tie_vruja_2013TradInEtno festival, u organizaciji istoimene pazinske udruge, priredio je dva dobra koncerta i folklornu večer za sam početak festivala. Brigan, troje mladih talijanskih glazbenika, predstavili su glazbu ove susjedne nam zemlje na koju smo već navikli, a koja nas svaki put na novo raspleše zvucima pizzice kao i spojem harmonike i tamburina. Ni druge večeri festivala nije bilo drukčije, pa je publika u kašelu uživala u raznim glazbenim kombinacijama, dok su se glazbenicima na pozornici povremeno pridruživali gosti TradInEtno kampa.

Sljedeće večeri, doduše u nešto intimnijem okruženju, u Bunkeru, nastupio je mladi iznimno talentirani amerikanac Lon Eldridge. Vještim sviranjem gitare u kojem istovremeno svira melodiju i pratnju, pronio je publiku zemljama SAD-a, s geografskim naglaskom na južni, a glazbenim naglaskom na blues dio. Ovo mu je prvi nastup u Hrvatskoj, a posebno ga je razveselilo svirati za prijatelje glazbenike, koji, kako sam kaže, “ne bježe u ritmu, kad treba pljeskati”.

Obje su večeri, iako iznimno tople, izmamile Pazinjane i okolicu van iz svojih domova u ugodno glazbeno okruženje. Istovremeno, polaznici TradInEtno kampa, plesnih i vokalnih radionica, pripremaju svoje točke koje će predstaviti publici u subotu, na završnoj večeri festivala.

Valja napomenuti da je ulaz na sve glazbene sadržaje besplatan, i da se program može pronaći na službenim stranicama festivala www.tradinetno.com.

iPazin.net

© iPazin.net portal 2001. - 2024.