TIE 2015: Zatvaranje festivala uz produkcije radionica i Veju

tie_2013_16Proteklih tjedana dana svaku smo večer mogli uživati u nekoj od glazbenih poslastica: od folklorne večeri, preko talijanskih tarantela i pizzica, švedsko-austrijskih instrumentala, američkog bluesa, pa sve do starinske glazbe za plesnjake. Prikazivali su se etno filmovi, održavli etnomuzikološki simpoziji i razna predavanja tradicijske tematike. Večerašnja, završna večer, prikazat će rezultate višednevnih instrumentalnih, plesnih i vokalnih radionica, s početkom u 20:30 sati ispred pazinskog kaštela.

Plesna radionica KoloNaOkolo koju vodi Koviljka Marečić, pripremila je nekoliko plesova iz raznih dijelova Europe. S tendencijom da se plesovi izvode uz živu glazbu, koliko je to moguće, angažirala je pjevačku i sviračku sekciju, da joj u tome pomognu.

TradInEtno kamp radionica, njih dvadesetak, pod vodstvom Allana Skrobea, koja za cilj ima da polaznici, jedni druge, nauče pjesme iz zemalja iz kojih dolaze, pripremila je gotovo sat vremena programa. Vokalna radionica, koju vodi Lidija Dokuzović, također je pripremila zanimljivi glazbeni program s polaznicima radionice, među kojima su i cure iz najpoznatijeg hrvatskog etno zbora Čipkice.

Za kraj će nastupiti pazinska etno skupina Veja, čiji je frontmen i glavni organizator festivala.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.