Tiha diplomacija

normal_img_1404.jpg– Promptno smo reagirali na inicijativu pulskog gradonačelnika Borisa Miletića o premještanju sjedišta Istarske županije iz Pazina u Pulu, ne toliko javno, ali poslužili smo se tihom diplomacijom, uputivši pisma predsjednici Vlade Jadranki Kosor i predsjedniku Hrvatskog sabora Luki Bebiću. Drago nam je da je Vlada prihvatila naše argumente i odbacila inicijativu Borisa Miletića – rekao je na IDS-ovoj konferenciji za novinare pazinski gradonačelnik Renato Krulčić.

Pazin uspješno obavlja sve zadaće županijskog sjedišta koje je dobio po zakonskim odredbama, a s Pazinom kao sjedištem i cijela Istra je na dobitku jer Istarska županija na svom području ima dva naselja sa statusom “velikog grada”, nastavio je Krulčić.

Predsjednik pazinskog IDS-a Dragan Šipraka i novoizabrani predsjednik Zajednice podružnica IDS-a Pazinštine Neven Rimanić podsjetili su da je IDS kao stranka u cjelini priznao Pazin kao županijsko središte još Rovinjskom deklaracijom iz 1993. godine, a da stranka o pitanju županijskog središta kasnije nije raspravljala. Na novinarsko pitanje hoće li zatražiti isključenje Borisa Miletića iz IDS-a zbog kršenja stranačkog stava njegovom inicijativom o Puli, Krulčić odgovara da neće: “On je to pokrenuo kao saborski zastupnik osluškujući bilo svojih sugrađana, međutim on može jako puno dati IDS-u i ne bi ga trebalo isključiti”.

No kako je i predsjednik stranke Ivan Jakovčić verbalno podržao Miletićevu inicijativu, sljedeći novinarski upit bio je hoće li, ako IDS u cjelini podrži stav o preseljenju županijskog središta iz Pazina u Pulu, čelništvo pazinskog IDS-a napustiti stranku, na što Neven Rimanić zaobilazno odgovara: “Treba pričekati odluku Sabora, ali ako bi inicijativu jednog čovjeka prihvatile i ostale stranke, tada ćemo razmisliti o našim daljim potezima, ali vjerujte, to se neće dogoditi”.

Čelnici pazinskog IDS-a optužili su i HDZ da nije učinio ništa da bi “Pazin zaživio kao županijsko središte”, a da je Grad naprotiv s obzirom na svoje financijske mogućnosti učinio jako puno. (D. ŠIŠOVIĆ)

www.glasistre.hr

4 komentara na “Tiha diplomacija”

 1. nazavisni napisao:

  Kako samodopadno. Skoro san van povjerova. Ča mislite da ste sa pismom ča postigli, ili je Gabrić zva kojega ministra, ili možda Kalac koji je poznanik nekoliko ministara. Prije bin reka da se desilo ono iza ili.

 2. 8sekretaraSKOJ-a napisao:

  Čuvajte se Kalca, nezavisni, i kad darove nosi. Sretno.

 3. tihi napisao:

  tiho o tiho govori mi Krulčić
  Šuštanjem lišća i šapatom Šiprake
  Al zima srcu govori još tiše.
  I kada sniježi, a spušta se tama,
  U pahuljama tišina je sama

 4. Galja napisao:

  Ako ništa, odlični komentari! :-)

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.