Tinjan: Pjesnici u gostima

pjesnici_u_gostima_tinjan_2013Da je za sreću često dovoljna samo lijepa riječ mogli su svjedočiti svi koji su se u petak na večer, 01.ožujka 2013., zatekli u tinjanskom Domu mladih. Tamo je, naime, suradnjom pazinskog Društva tjelesnih invalida, Općine Tinjan i tinjanske kumpanije “Kosirići”, (koja vrlo uspješno traje već osmu godinu), održana poetska večer, a sve u sklopu projekta “Pjesnici u gostima” pazinskog Društva.

“Projekt je prepoznat kao nešto vrijedno, nešto iza čega treba stati i što treba podržati” – rekao je predsjednik pazinskog DTI-a, Gracijano Turčinović, u svom pozdravnom obraćanju okupljenima, tako da su projekt već podržali kao pokrovitelji Istarska Županija, Grad Pazin, općine Tinjan, Motovun, Karojba, Sv .Petar u Šumi, Gračišće, Cerovlje, Lupoglav, a svojom je donacijom projektu pomogao i Lions club Poreč.

U programu koji je trajao više od sat vremena, a kojeg je u svom lepršavom stilu vodila Ester Fatur Grgurić, pjesnici su govorili pjesme koje su nastale unazad godinu dana na literarnim radionicama pod vodstvom pazinskog pjesnika Dragana Gortana. Uz Petru Kurelović, Ester Fatur Grgurić, Vilima Močiboba i Gortana svoje je pjesme čitala i Matea Milanović, mlada pjesnikinja koja se grupi pridružila tek nedavno, donijevši pravo osvježenje, i koja je između ostalog te večeri počastila nazočne “Ljubavnom pjesmom broj 20”, Pabla Nerude, pročitavši ju na izvornom španjolskom jeziku, inače, Matea studira engleski i španjolski na tršćanskom sveučilištu.

“Naš je cilj zajednička zbirka” – rekao je Gortan pohvalivši pjesnike i istaknuvši usput kako kvalitetom pjesama to sigurno zavrijeđuju. Prisan odnos između izvođača i publike još je više došao do izražaja kad se publici obratio tinjanski načelnik Mladen Rajko koji je za tu prigodu i sam postao pjesnik napisavši tri pjesme koje je i pročitao.’‘Bio mi je to jedan od težih zadataka’’ rekao je i zaradio pljesak. Treba istaknuti i najmlađe članove „kumpanije” Kosirići koji su sa svojom najmlađom grupom svirača na usnim harmonikama uljepšali večer odsviravši dvije polke.
Nakon programa druženje je nastavljeno uz domaće kolače i razgovor, a osjećaj ispunjenosti nazočni su te večeri ponijeli svojim domovima, javljaju iz društva.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.