Tinjan: Pola proračuna za izgradnju vrtića

TinjanU sljedeću godinu Općina Tinjan ulazi s ambicioznim programom izgradnje komunalne infrastrukture, koji u planskim veličinama obuhvaća više od 60 posto općinskog proračuna. Konkretno, 6,5 milijuna kuna planira se uložiti u infrastrukturu iz proračuna koji se za 2016. godina planira u iznosu od 10,8 milijuna kuna.

Najveća će investicija biti izgradnja dječjeg vrtića, u što se dogodine namjerava uložiti 4,5 milijuna kuna, ali se predviđa da će se taj posao protegnuti i na 2017. godinu. Novac za novi vrtić planira se priskrbiti preko natječaja fondova EU-a, a ukupan iznos očekivanih dotacija u sljedećoj godini za ovaj i druge projekte iznosi 5,06 milijuna kuna.

Za izgradnju javne rasvjete u 2016. godini namjerava se utrošiti 800.000 kuna, a riječ je o nastavku uvođenja ekološke LED rasvjete na području cijele općine. Nakon što je u prvom takvom zahvatu tijekom ove godine postojeća klasična javna rasvjeta zamijenjena ekološkom, a do kraja ove godine slijedi postavljanje javne rasvjete sa solarnim napajanjem u udaljenijim ili manjim selima, program za sljedeću godinu obuhvaća izgradnju ekološke javne rasvjete u selima koja dosad nisu imala nikakvu rasvjetu.

Za rekonstrukciju nerazvrstanih cesta u narednoj bi se godini trebalo odvojiti 500.000 kuna, za izgradnju autobusnih čekaonica 30.000, a jedna od većih stavki je i popravak zvonika u Tinjanu za što se planira 200.000 kuna. Daljih 150.000 kuna planirano je za nastavak izgradnje sustava odvodnje otpadnih i oborinskih voda na području općine, a 205.000 kuna za dovršetak proširenja groblja u Muntrilju. S po nekoliko desetaka tisuća kuna pokriveni su projekti prenamjene starih škola u Kringi i Muntrilju, razvoj širokopojasnog pristupa internetu te izrada prostornoplanske dokumentacije.

glasistre.hr

2 komentara na “Tinjan: Pola proračuna za izgradnju vrtića”

 1. kiki napisao:

  Bravo tinjan!

  1. Anonimno napisao:

   Da…bas bravo tinjan! Od 2005. ista prica oko vrtica. Valjda su sad skuzili da treba baren oznacit di ce bit vrtic do izbori. Cetvrte izbori za redom(2017.) Vrtic je glavna investicija

   Sramota a ne bravi

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.