Tinjan: Ukinuto ograničenje isplate naknade za novorođenčad zbog dugova ukućana

Tinjansko Općinsko vijeće na posljednjoj je sjednici ukinulo odredbu iz općinske Odluke o naknadama za novorođenčad po kojoj se ta naknada ne bi isplaćivala obiteljima u kojima netko od ukućana ima neplaćeni dug prema Općini.

Podsjetimo, nedavno je općinska uprava odgodila isplatu naknade za novorođenčad jednoj mladoj majci čiji otac iz istog kućanstva ima neriješen dug prema općini, što je dosta uzburkalo javnost. Toj je majci naknada nakon nekog vremena ipak bila isplaćena (iako postojeći dug nije podmiren), a kako je nedavno u Općinu stiglo i pismo pravobraniteljice za ravnopravnost spolova s apelom da se pravo djeteta na naknadu ne uvjetuje neispunjenim obvezama odraslih osoba, vijećnici su ponovno raspravili o spornoj odredbi i složili se da ju ukinu.

Tinjansko je Općinsko vijeće na istoj sjednici podržalo javni apel tinjanskih umirovljenika da se pri uvođenju novog sustava gospodarenja otpadom povede računa i o socijalnom aspektu te da se cijene odvoza smeća smanje barem za socijalno ugrožene kategorije stanovništva. Predstavnici pazinskog komunalnog poduzeća Usluga koji su prisustvovali sjednici najavili su da će se u svjetlu zahtjeva umirovljenika Tinjanštine (koje su podržale i sve umirovljeničke organizacije Pazinštine) cjenik preispitati i prilagoditi socijalnim potrebama.

D. ŠIŠOVIĆ / Glas Istre

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.