Tinjan: Zatečeni odmah nakon provale

2Djelatnici pazinske i porečke policije su provedenim kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom mladića u dobi od 21 i 24 godine iz Poreča utvrdili osnove sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, policijski službenici su 12. prosinca oko 9,45 sati zatekli dvojicu mladića uz cestu Milohanići-Brečevići dok su se nalazili u automobilu Škoda, pulskih registracijskih oznaka. Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo mladići su uhićeni i dovedeni u prostorije policijske postaje.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su dvojica mladića neposredno prije zatjecanja provalili u obiteljsku kuću na području Tinjana, iz koje su otuđili ručni sat, razni nakit i novac, oštetivši 45-godišnjaka s područja Tinjana za nekoliko tisuća kuna.

Također, temeljem naloga, obavljena je pretraga kuće koju koristi 24-godišnjak gdje je pronađen jedan pištolj sa pripadajućim streljivom, te će protiv njega uz kaznenu prijavu za tešku krađu biti podnijeta i kaznena prijava za kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

istarska.policija.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.