Tinjanci bez poraza najbolji mali košarkaši Pazinštine

2Mali Tinjanci suvereni s upobjednici prve lige Pazinštine u minibasketu, koja je jučer završila (7. lipnja) u pazinskoj Gradsko-školskoj sportskoj dvorani, finalnim utakmicama za poredak. U finalu su Tinjanci pobijedili ekipu Pazina 1 rezultatom 41-23, s čak 18 koševa Donalda Mendikovića, u utamici za treće mjesto mali su Supetarci bili bolji od Pazina 2 s 42-20, dok su peto mjesto zauzele košarkašice Ženskog košarkaškog kluba Pazin koje su bile bolje od najmlađih u ligi – košarkaša Karojbe s 29-21.
Utakmice su i jučer imale veliku posjećenost, a odigrana je i jedna revijalan utakmica najmlađih košarkaša u kojoj je Sveti Petar bio bolji od Pazina s 14-12.

Među utakmicama najkvalitetnije je bilo finale u kojem su Tinjanci pustili neizvjesnost do poluvremena kada je uz zvuk sirene, najbolji među njima – Mendiković pogodio za 15-12. Nakon toga, uz deset poena zaredom, dobrom igrom u obrani Tinjanci se odvajaju na „plus 13“ (25-12), a do kraja četvrtine završavaju s pristojnom razlikom 27-15. Posljednju četvrinu Mendiković i Oplanić povećavaju na nedostižnih 41-21, a publika pljeskom ispraća ovaj dvojac na klupu minutu prije kraja, a najjefikasniji u redovima malih Pazinaca – Erik Štefanić smanjuje na konačnih 41-23. Za Tinjan su igrali još: Štefanić, A. Hrvatin 2, M. Hrvatin 2, Oplanić 13, Mendiković 18, Ivetić 2 te Milohanić 4. Za Pazin 1 su igrali: Paulišić 4, Rabac 6, Ivić 4, Tomišić 2, Juričić, Štefanić 7, Finderle i Andrušić.

U utakmici za treće mjesto mali su Supetarci krenuli furiozno i brzo stigli do vodstva od 12-0, te do kraja četvrtine predvođeni Filipom Udvovičićem i Entonyjem Žufićom dolaze na 16-4. Poluvrijeme završava s 24-12, dok u trećoj četvrtini Pazinci smanjuju na 26-20 koševima Duškovića. U posljednjoj četvrtini Supetarci ne do dozvoljavaju primanje niti jednog koša te povećavaju razliku na velikih 42-20. Za Sveti Petar su igrali: Vrh, Jurman A., Zović, Jurman T.2, Banovac, Udovičić 14, Kolić 4, Golčić, Vrh D. 4, Žufić 12 i Pilat 6. Boje Pazina 2 su branili: Matić D., Šćulac, Burić, Močibob, Dušković 13, Travalja, Ursić 2, Matić L., Gortan i Drndić 5.

Djevojčice iz ŽKK Pazin pokazale su još jednom da mogu uz svoju upornost odigrati dobro, pa su još jednom svladale ekipu Karojbe, ovaj put rezultatom 29-21. Najviše koševa je pogodila Mara Burić – čak 16, Lucijana Planinić je dodala još 6, Lana Brajković i Noemi Flegar po 2, a Lana Kalar još 1. Još su igrale Dagostin, Londero, Družetić, Floričić, Križmanić i Bertoša. Kod Karobjana najefikasniji je bio Petar Bartolić s 10 koševa, a još su zabijali: Tomy Kontić 4, Kevin Močibob 3 te Loren Sloković i David Pilat po 2 koša. S njima su još igrali: Kramar, Bartolić, Kontić i Levak.

Zajedničkom podjelom medalja završila je ova minikošarkaška liga koja je dala svim malim vrijednim košarkašima od prvog do četvrtog razreda s Pazinštine priliku da zaigraju i pokažu naučeno pred svojim roditeljima, rodbini i prijateljima. Pune tribine, bez obzira i na sparno vrijeme, cijelo vrijeme su u lijepoj sportskoj atmosferi bodrile igrače svih ekipa. Organizator lige je pazinski košarkaški klub Ghia Staff, uz potporu Zajednice sportskih udruga Grada Pazina i La Marende, koja je pripremila za kraj pizze. Voditelj lige je bio Dario Lukšić, uz trenere Nevija Ferenčića, Tanju Ančić i Ivora Sirotića. Finale ovog uspješnog sportskog projekta je dobro odsudio omiljeni predkadet Luka Guštin – Gušter, dok su za zapisničkim stolom bile precizne Anamarija Božić i Lena Rigo.

Tekst i fotografija: Anton Finderle

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.