Tinjanci i dalje neporaženi, djevojčice prvi put do pobjede

2Pretposljednje, četvrto kolo, Minibasket lige Pazinštine odigrano ove sunčane nedjelje (19. travnja) pružilo je zanimljive tri utakmice iz kojih su mali Tinjanci bili bolji od Pazina 1, Suptarci od Pazina 2, dok su djevojčice iz Ženskog košarkaškog kluba ostvarile prvu pobjedu nad najmlađim sastavom lige – Karojbom. Lijepo vrijeme izmamilo je i poveći broj gledatelja, sastavljeni uglavnom od roditelja, baka, djedva, braće i sestara igrača, što zaokružuje ovu lijepu sportsku priču.

U derbiju lige, Pazin 1 je bez nekoliko starijih igrača, držao rezultat do treće četvrtine kada su gubili tri razlike (15-18) no tada koševima jednog od boljih u redovima Tinjana – Donalda Mendikovića, se Tinjanci odvajaju na „plus 7“ (15-22) do kraja treće četvrtine. Kompaktni Tinjanci povećavaju rezultat u posljednjih sedam inuta najprije na deset razlike (27-17), a Pazinci uspijevaju smanjiti na konačnih 23-29 za Tinjan.

U drugoj utakmici, mali Supetarci kreću furiozno i stvaraju u prvoj četvrtini prednost od velikih 8-1, nad ekipom Pazina 2. U 10. minuti na semaforu nove pazinske školsko-sportske dvorane svijetli 14-3, a ekipa predvožena ponajboljim igračem Filipom Udovičićem poluvrijeme završava rezultatom 16-5. Pazinci u rtećoj četvrtini ubacuju u veću brzinu te koševima Roka Paulišića smanjuju rezultat, no Supetarci prate ritam i održavaju rezultat na „plus 11“ (26-15). Do kraja utakmice Pazinci se trude, a Supetarci ne dopuštaju smanjenje rezultata za konačnih 32-19 i skok na ljestvici.

Posljednju utakmicu dana začinile su košarkašice Pazna, pobijedivši najmlađu ekipu Karojbe, koja je tek ove godine krenula s treninzima, što se može zahvaliti otvorenju nove školske dvorane utom mjestu. U prvoj četvrtini namještaju se nišanske sprave te j erezultat „vaterpolskih“ 4-2. Na poluvremenu zahvaljujući koševima najefikasnije u svojim redovima Mare Burić košarkašice vode s 10-7, a minimalno vodtsvo održavaju do kraja treće četvrtine (13-11). U posljednjih sedam minuta, mali Karojbljani stišću te pokušavaju presingom preokrenuti rezultat, no djevojčice se ne daju te povećavaju rezultat do konačnih 20-13.

U suđenju i organizaciji ovog kola sudejlovao je poveći broj predkadeta, koji je nakon lige odigrao utakmicu. Suci i logistika na semaforu su bili Gvido Guštin, Luka Zajc, Luka Krulčić, Mateo Udovičić, Leon Lukšić i Paolo Ančić.

Organizator lige je Košarkaški klub Ghia Staff iz Pazina, voditelj lige je Darko Lukšić uz Tanju Ančić i Nevija Ferenčića te trenera košarkašica Ivora Sirotića.

Do kraja lige odigrat će se još jedno kolo, a uslijed će nagrađivanje najboljih. Zanimljivo je da je 23. Ožujka pokrenuta i i istarska minibasket liga koju čini osam klubova – dvie ekipe Ghia Staffa iz Pazina, dvije ekipe Stoje te Poreč, Pula 1981, Umag i Novigrad.

Rezultati 4. kola: Pazin 1- Tinjan 23-29, Pazin 2 – Sveti Petar u Šumi 19-32, Karojba – Ženski košarkaški klub Pazin 13-20.

Raspored 5. kola: ŽKK Pazin – Tinjan, Pazin 1- Pazin 2, Karojba – Sveti Petar u Šumi.
Trenutni poredak: Tinjan 8 bodova, Pazin 1 7, Pazin 2 6 (koš razlika 87-86), Sveti Petar u Šumi 6 (koš razlika 80-83), ŽKK Pazin 5 i Karojba 4 boda.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.