Tinjanci osmišljavaju antirecesijske mjere

kosir.jpgNa posljednjoj sjednici Općinskog vijeća tinjanski načelnik Mladen Rajko pozvao je vijećnike i suradnike da se uključe u izradu općinskih antirecesijskih mjera, da svojim zamislima i prijedlozima sugeriraju što bi “ne-financijski” Općina mogla učiniti da i gradanima i poduzetnicima olakša život i poslovanje, ili ih ohrabri na poduzetništvo u sve težim uvjetima današnjice.

Da bi ih nadahnuo, Rajko je ponudio i neke vlastite prijedloge. Na primjer, plastenici i staklenici za proizvodnju voća i povrća mogli bi se potpuno osloboditi plaćanja komunalnog doprinosa, a isto bi se moglo primijeniti i na izgradnju pogona za preradu poljoprivrednih proizvoda. Investitorima s prebivalištem u općini Tinjan mogla bi se, predlaže dalje Rajko, ponuditi odgoda plaćanja komunalnog doprinosa za izgradnju turističkih objekata, a investitorima u proizvodne objekte bilo koje vrste ponudena odgoda plaćanja ove pristojbe mogla bi biti i dvogodišnja.

Poticajnim mjerama moglo bi se, smatra tinjanski načelnik, potaknuti i migracijsku politiku, primjerice na način da se osobama koje se žele doseliti odnosno nastaniti u općini Tinjan sufinancira rješavanje stambenog pitanja do polovice iznosa poreza na dohodak kojeg bi plaćali kao stanovnici ove općine. S tih nekoliko inicijalnih zamisli, Rajko je pozvao vijećnike i članove svog načelničkog tima da mu što prije pismeno upute svoje prijedloge, koji će se onda razmatrati na narednoj sjednici Vijeća.

Glas Istre, 5. svibnja 2011.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.