Tinjanci proglasili eko-park, a planiraju i park kornjača

Poljoprivredno zemljište u poslovnoj zoni Finida, izmedu Muntrilja i Tinjana, na površini od stotinu hektara na posljednjoj je sjednici tinjanskog vijeća proglašeno Eko-parkom Istra.

Radi se o državnom zemljištu u zakupu općinske agencije CEROT (Centar za razvoj općine Tinjan) na kojem je u suradnji sa zadrugom Kir pokusno zasadeno 5.000 sadnica lavande na  1,5 hektara iskrčenog zemljišta. Dogovoreno je da će o promidžbi samog područja, kao i promociji ekološke industrije i poljoprivredne proizvodnje na području općine, brinuti  istoimena udruga osnovana u kolovozu.

Iz toga će se razloga za investitore 21. listopada održati promotivni dan o Eko-parku Istra, dok će CEROT do kraja godine postaviti info-punkt za čitavu poslovnu zonu. Inače, 14.  listopada završava javna rasprava o Urbanističkim planovima uredenja poslovnih zona Brečevići, Muntrilj i Finida, a materijali se mogu pogledati u općinskoj upravi. Tinjanski su vijećnici podržali nastanak još jednog parka – Korniparka. Ovoga se puta radi o općinskom turističkom projektu, zapravo parku kopnenih kornjača, u čije bi funkcioniranje bile uključene mjesna škola i dječji vrtić.

Glas Istre, 10. listopad 2011.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.