Tinjanci treći put na Schinkenfestu

Treći vikend u srpnju tradicionalni je datum održavanja Schinkenfesta, sajma pršuta i ostalih autohtonih proizvoda južnoštajerske regije Vulkanland, koji je minulog vikenda u mjestu Auersbach održan osmi put, a već treću godinu na ovom sajmu sudjeluje i općina Tinjan, šireći i na ovaj način svoj imidž općine istarskog pršuta.

Budući da je između prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg sajma suradnja između Tinjana i Auersbacha potvrđena i produbljena potpisivanjem povelje o bratimljenju, tinjanska je delegacija ovaj put imala i malo ozbiljnije protokolarne dužnosti.

Tinjanski načelnik Mladen Rajko je tako na poziv domaćina, načelnika Auserbacha Helmuta Buchgrabera, sudjelovao u ceremoniji svečanog otvorenja Schinkenfesta, a nakon ozbiljnog dijela programa s pozdravnim govorima i porukama o uspješnoj suradnji, Rajka je zapala i ugodna dužnost da na pozornici, pred svim uzvanicima, nareže prvih nekoliko feta najpoznatijeg tamošnjeg pršuta marke Vulkano.

Tinjanci su u Schinkenfestu sudjelovali i konkretno, ne samo protokolarno, predstavivši se i proizvodima jedne od pet pršutana koliko ih djeluje na području općine.

Ovaj put je to bila pršutana Milohanić, a njen vlasnik Mladen Milohanić i njegov “rezač” Damir Lukež iznenađeni su ne samo izuzetno velikim zanimanjem posjetitelja Schinkenfesta za istarski pršut, već i pripomenama mnogih kušača da im je takva, za austrijsko podneblje inače sasvim egzotična vrsta pršuta, dobro poznata jer mnogi iz ovog dijela Austrije ljetuju u Istri!

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.