Tjeralica za Lenardom Mazićem

Nesreća IpsilonZa Lenardom Mazićem (24) iz Novigrada izdana je tjeralica jer bi ponovno trebao u pritvor. Naime, Županijski sud u Puli uvažio je žalbu pazinskog Državnog odvjetništva na Mazićevo puštanje na slobodu 25. studenoga. Mazić je pušten na slobodu nakon što je u pritvoru proveo mjesec dana zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnim ishodom u svibnju ove godine. Nesreća se dogodila na Istarskom ipsilonu kod čvora Medaki 13. svibnja, a poginula je suvozačica Natascha Kuzmić Katarinčić (20) iz Labinci.
Predsjednik Općinskog suda u Pazinu Denis Hek do jučer nije bio zaprimio obavijest o Mazićevom pritvaranju, a iz PU istarske nam je na pitanje je li Mazić uhićen odgovoreno »da je provjera u tijeku«.
Mazić je nesreću izazvao u teško alkoholiziranom stanju (2,92 promila alkohola u krvi) oko 7.10 sati, a prilikom udarca u nasip on i suvozačica ispali su iz automobila. Djevojka je poginula na mjestu nesreće, a Mazić je zadobio teške tjelesne ozljede. Istražiteljima je nakon oporavka rekao da se ne sjeća same nesreće, kao ni toga tko je upravljao vozilom. Rezultatima vještačenja Centra »Ivan Vučetić« iz Zagreba utvrđeno je da je za volanom »renault lagune« bio Mazić te ga se tereti za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.