Tko će pobijediti na izborima u 8. izbornoj jedinici?

SabornU najnovijem istraživanju popularnosti stranaka, koje je za Slobodnu Dalmaciju i Globus provela agencija Mediana, prema kojoj HDZ osvaja 58 mandata, a SDP 53, u 8. izbornoj jedinici 43,8 posto ili osam mandata osvaja SDP. Drugi je HDZ kojem je 16,6 posto ispitanika u anketi dalo glas što bi im omogućilo tri zastupnička mjesta.
IDS bi, s 13,7 posto dobio dva mandata u Saboru a HSU jedan mandat s 7,8 posto glasova. Tik do izbornog praga u 8. izbornoj jedinici je HNS s 4,6 posto dok PGS-HSS-HSLS u Istri i dijelu Primorsko goranske županije osvaja 2,9 posto prema istraživanju Mediane Fides.

Mediana Fides napravila je terensko istraživanje na uzorku od 3000 ispitanika (300 po svakoj od deset izbornih jedinica) a ispitanici su dobili “izborni listić” te su ga, nakon zaokruživanja, stavljali u kuvertu prije uručenja anketaru tako da im je bila zajamčena tajnost odgovora.

Deset zastupničkih mjesta osvaja koalicija HSS-HSLS-PGS, po šest će pripasti HNS-u i HSU-u, četiri HSP-u, dva IDS-u i jedan HDSSB-u. U Sabor neće ući nitko sa Zelenih i nezavisnih lista, a DC prestaje biti parlamentarna stranka. To je bit velikog terenskog istraživanja na uzorku od 3000 ispitanika (po 300 u svakoj izbornoj jedinici), koje je za potrebe Slobodne Dalmacije i tjednika Globus između 6. i 12. studenoga metodom osobnog intervjua provela slovenska agencija Mediana.

Barkun.hr

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.