Tko mi što može! – Parkiram gdje želim!

Da nam je prometna kultura u Pazinu na vrlo niskim granama možemo se svakodnevno uvjeriti kratkom šetnjom kroz centar grada. Automobila, kombija, kamiona ima svugdje, i gdje se smije, a i gdje se ne smije odnosno ne bi trebalo. Pločnici su nam pretrpani automobilima, ima ih i na ulicama, jer pojedinci „samo skoče“ do kioska, bankomata, na kavu ili „kratku“ ćakulu. A ako nema mjesta na parkiralištima posebice onim gdje nema naplate onda za ostavljanje „limenih ljubimaca“ može poslužiti i neka zelena površina. Bitno da stignemo što bliže, jer zašto propješačiti 100-200 metara ako se može doći pred vrata?

Svakodnevno bismo mogli zabilježiti na desetke primjera nepropisnog parkiranja, ali ono što smo zabilježili u srijedu 19. prosinca u vremenu od 11 do 13 sati ispred jedne državne ustanove prelazi svaku granicu pristojnosti i dobrog ukusa i zalazi u područje totalne bahatosti po sistemu „Tko mi što može!“ Ovo nije prvi put da je sivi Citroen C4 registracijskih oznaka PU 980-JR parkiran ispred zelene zgrade u kojoj urede imaju HZZO i MIORH na adresi Jurja Dobrile 4 neposredno uz kružni tok. Nije dovoljno što je ovaj nesavjesni vozač ili možda vozačica zašla na pločnik nego je vozilo dobrim dijelom parkirano na zelenu površinu inače lijepo održavanog komadića zelenila ispred spomenute zgrade.

parking_2012_2

Činjenica je da je ovim automobilom dovezen kancelarijski i higijenski materijal, ali za istovar nekoliko kutija papira za printanje i nekoliko paketa rola toaletnog papira potrebno je nekoliko minuta, a ne dva sata koliko je ovaj automobil proveo na „parkingu“ pred ovom ustanovom. Na kraju, uz čast izuzecima, možemo li konstatirati: Kakva država-takvi državni službenici?

parking_2012_1

iPazin.net

 

1 komentara na “Tko mi što može! – Parkiram gdje želim!”

  1. Faca s placa napisao:

    Sila je da se stavi 1 pauk u pPazinu za takove koji su kupili vozacku u Sarajevu i kulture se navadili u svinjcu.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.