Tko se bolje snađe, prije će u vojarnu

go306047.JPGKao i obično, najčešći pitači među vijećnicima Gradskog vijeća i na posljednjoj su sjednici bili nezavisni Valter Milohanić i Stjepan Gabrić iz HDZ-a. Milohanića je tako uz ostalo zanimalo kada će se u prostore dodijeljene udrugama u pazinskoj vojarni uvesti struja i voda da bi se s tom neophodnom infrastrukturom mogli početi uređivati prostori. Gradonačelnik Neven Rimanić je odgovorio da to ovisi o »kapacitetu i sposobnosti udruge da pripremi gradilište i prostor otvori za rad« te istaknuo pozitivan primjer Karate-kluba »Sensei« koji sutra svečano otvara svoj uređeni prostor u vojarni.
Grad je inače tijekom ove godine uložio 500 tisuća kuna u osposobljavanje prostora vojarne, u proračunu za sljedeću godinu planirano je još oko 700 tisuća, brojila za struju također se postavljaju o trošku grada i prenose na korisnika odnosno udrugu, ali ključnu ulogu u osposobljavanju pojedinih prostora, zaključio je Rimanić, imaju same udruge i njihova inicijativa, a za tehničku pomoć na raspolaganju im je gradska tvrtka Pazin d.o.o., samo se treba dobro koordinirati.

Milohanića je zanimalo može li se, kroz proceduru izmjena prostornog plana koja je u tijeku, izići u susret nekolicini mladih obitelji s čijim je slučajevima upoznat, a koje nemaju drugu mogućnost za stambenu izgradnju osim što imaju zemljišne parcele čija je urbanizacija odbijena zbog kriterija izrađivača plana. Predložio je da posebna gradska komisija razmotri takve slučajeve, a ima ih tek manji broj, te da u slučaju opravdanosti dopusti urbanizaciju izvan kriterija, no Rimanić je upozorio da se ništa ne može učiniti izvan zakonskih postupaka i kriterija te da je podnošenje zahtjeva tijekom javne rasprave i odlučivanje o tom zahtjevu u skladu s jedinstvenim kriterijima jedini mogući postupak.

Još jedan Milohanićev prijedlog odnosio se na postavljanje dodatnih usporivača prometa na više lokacija u gradu, što će biti proslijeđeno gradskoj komisiji za promet.

Stjepana Gabrića je zanimalo u kojoj je fazi izbor direktora Turističke zajednice središnje Istre i kakav je trenutni status dosadašnjeg direktora Radenka Slokovića. Gabrić je iznio i mišljenje Kluba HDZ-a da se u ovom slučaju puno politiziralo, odnosno da je, dok je Slokovićeva nezavisna lista bila u koaliciji s IDS-om, sve bilo u redu, a otkako više nije – postavlja se pitanje njegove stručnosti. Rimanić je odgovorio da se u vezi s ishodom provedenog natječaja čeka mišljenje Ministarstva turizma te istaknuo: »Kada bi se radilo o politizaciji, onda bi taj posao odavno radio netko drugi; kada stigne pravorijek Ministarstva, tada ćemo odgovoriti i na ova pitanja odnosno, ako se dokaže stručnost Radenka Slokovića, neće biti problema da on taj posao radi i dalje«.

Davor Šišović
www.glasistre.hr

2 komentara na “Tko se bolje snađe, prije će u vojarnu”

  1. kriza napisao:

    Forši ste mislili ki ima bolje veze…jer udruge s onin ča joj na kapaljke dajete u vojarnu neće nikad drugo.

  2. banana napisao:

    Lipi moj gradonačelniče da udruge naplaćuju mjesečnu članarinu od 150-200 kuna i one bi šle u prostorije ali dok udruge naplaćuju članarinu u prosjeku 0 kuna nema šanse da se to u skoroj budućnosti desi…
    lipi pozdrav

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.