Topla dobrodošlica svim gostima Pazina

Cetvorka pored staniceDošli su topliji dani u Pazin, a s njima i gosti našeg grada. Na autobusnoj stanici ovih dana turiste i sve goste čeka jedna velika dobrodošlica. Prevrnuti automobil maše svojim vratima i pozdravlja sve one koji dođu na autobusnu stanicu.

Da li je za izležavanje poznate “četvorke” na krovu pored stanice kriva recesija, nečija zaigranost ili je to možda sve nekakva predizborna igra ne znamo, ali samo se nadamo da će za sutrašnji radni dan automobil ipak pronaći neko prikladnije mjesto za zasluženi odmor.

Cetvorka 2

2 komentara na “Topla dobrodošlica svim gostima Pazina”

  1. sharlatan napisao:

    Mislim da je ovo zapravo nečija umjetnička instalacija kojom se dodatno želi naglasiti opći očaj koji vlada na tom mjestu: auto se u ovom položaju odlično uklopio u opće ozračje naše autobusne stanice: pošarani svježe ofarbani zidovi Potemkinovog sela, rashodovani kiosci, od kojih je jedan od potpune devastacije zaštićen drvenim daskama dostojnim najvećih zabiti, autobusni vozni (ne)red dostojan dostojan Niša 1981., grafiti koji odražavaju posprdan odnos putnika prema mjestu svog čekanja, ….Izvrnuti auto bi trebalo staviti na neko uzvišenije postolje, možda na one prazne okrugle stupove za plakatiranje i tako ga promovirati u umjetničko djelo: “dobrodošli u glavni grad poremećenih vrijednosti i sveopće nemoći i nemara”, ili “djeco, učite i studirajte marljivo inače ćete završiti ovdje”. Meni pak, nepotpisanom šarlatanu, bilo bi najdraže da sve to pobudi kod nas pazinaca konačno neku pozitivnu energiju i okrene nas prema aktivnostima koje će od ovog u osnovi lijepog gradića dugoročno učiniti nešto što ćemo moći barem podnositi, ako se već nemamo čime previše ponositi.

  2. pazinac napisao:

    Mislim da se tu jedino vidi koliko je dobra pazinska policija….ako neki usred grada more ovako okrenut auto onda tu nešto ne štima?
    Brinen se za pazinsku policiju očito je da pojma nemaju.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.