Tour po Žminjštine

Trodnevni program ovogodišnje žminjske Bartulje počeo je tradicionalnom biciklijadom Tour po Žminjštine. Organizatori iz Općine, tvrtke Žminj te tamošnje Turističke zajednice okupili su stotinjak rekreativaca svih uzrasta, ne samo iz Žminja, već i Rovinja, Pazina, Poreča, Umaga, Pule i Tupljaka.

Na put dugačak 36 kilometara krenulo se s raskršća uz crkvu sv. Petrića kraj sajmišta. Preko Katuna Lindarskog, Jašići, Milotskog Brijega, Čubanići i Brljafi prvo se stiglo u šumu kestena Križarovica, u čijoj se dubokoj hladovini hvatao svjež zrak. Biciklisti su potom krenuli prema Salmunišću i Sutivancu, iz čijih se zaselaka Gorica i Risi promatrala Raška dolina. U Sutivancu je obitelj Roce, kao i svake godine, sudionike biciklijade počastila toplim krafnama.

Potom se krenulo prema Balićima i Žagrićima, gdje su se biciklisti zaustavili na agroturističkom imanju Ecija Galanta, koji gaji istarska goveda i konje. Nakon više od tri sata rekreativne vožnje stiglo se na ljetnu pozornicu Zat Kaštela iza župne crkve sv. Mihovila. Uz okrjepu, tu je prireden i zabavni program. Njime su posebno bili zadovoljni najmladi, s kojima su se zabavljali
animatori iz Medulina.

Glas Istre

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.