Fotogalerija: TradInEtno 2013: Završnica festivala uz pjesmu i ples

tie_2013_17Osmog dana ovogodišnjeg TradInEtno festivala publika ispunjenog pazinskog kaštela imala je priliku vidjeti što su polaznici radionica KoloNaOkolo, vokalne radionice i TradInEtno kampa pripremili u samo sedam dana koliko su se družili. Bio je to odličan primjer kako entuzijazam, trud i dobra volja mogu od ljudi koji se prije nisu poznavali napraviti složnu ekipu koja na pozornici djeluje kao jedan.

Program je započeo tek nekoliko minuta nakon 21 sat ispred kaštela produkcijom radionice KoloNaOkolo koja je brojala 20tak polaznika pod vodstvom Koviljke Marečić. Oni su tokom tjedna učili kola, ora i hora iz Makedonije, Rumunjske, Grčke, Albanije i Hrvatske. Uvježbanim koreografijama uspjeli su dočarati načine plesanja ovih plesova, ali i pozvati publiku koja im se za završno kolo pridružila.

Nakon ovog dijela, publika i izvođači preselili su se u dvorište kaštela gdje je program svojim prigodnim riječima započela nova dogradonačelnica Grada Pazina Mirjana Galant. Ona je izrazila svoje oduševljenje TradInEtno festivalom, pohvalila organizatore i izrazila nadu da će ovakvih događanja u Pazinu biti više.

Glazbeni dio koncerta otvorile su polaznice vokalne radionice pod vodstvom Lidije Dokuzović. Sara i Marica Ursić, Martina Valenta, Katerina Bakran i Lidija Dokuzović otpjevale su pjesme iz Danske, Švedske, Bugarske i Hrvatske, a nakon čega je Lidija rekla da pazinci ni neznaju koje talente imaju u svojim redovima i pohvalila cure za odličnu suradnju.

Uvod u završnicu večeri dala je Nina Romić, mlada glazbenica koja je zajedno sa svojim bendom odsvirala sad vremena etna s primjesama psihodeličnih motiva. Nekoliko je pjesama izvela i sama s gitarom, stvarajući ugodan etno ambijent u pazinskom kaštelu.

Nakon Nine, uslijedilo je ono što je većina posjetitelja željno iščekivala – produkcija rada TradInEtno kampa u kojemu je jedanaest glazbenika pokazalo na čemu su radili tokom festivala. U to su kratko vrijeme naučili po jednu pjesmu od svake od zemalja iz kojih dolaze (Danska, Švedska, Norveška i Hrvatska), te nekoliko zanimljivih melodija iz raznih drugih područja poput otočja Shetland i balkana.

Svirkom energičnih pjesama na violinu, klarinet, harmoniku, mandolu, gitaru, bas gitaru, klavir i cajon s lakoćom su postigli zajedništvo s publikom koja je već na prve taktove počela plesati i cijelo vrijeme im davala odličnu povratnu informaciju. Bendu su se u nekoliko navrata pridružile pjevačice članice vokalne radionice te su tako i bis izveli zajedno, na opću radost.

Ovim je nastupom TradInEtno festival završen. Fotogalerije iz svih dana i događanja mogu se naći na facebook stranici www.facebook.com/tradinetno, a uskoro i na youtube kanalu www.youtube.com/tradinetno.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.