TradInEtno 2016: Koncertom pazinske Veje otvoreno 8. izdanje festivala

Sinoć je u pazinskom kaštelu službeno otvoren i 8. po redu TradInEtno festival. Glavni organizator festivala, Goran Farkaš, ispred udruge TradInEtno, pozdravio je prisutne i zahvalio im na podršci, nakon čega je pozvao gradonačelnika Renata Krulčića i Pročelnicu Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti Neviju Srdoč da se prisutnima obrate s nekoliko prigodnih riječi.

Uslijedio je koncert Etno skupine Veja koja je za ovu godinu posebno osmislila pozornicu. S obzirom da se radi o osmom izdanju festivala, Veja je pozornicu postavila tako da je publika bila složena u dvije grupe: oni koji su koncert pratili sjedeći i oni koji su stajali i plesali. Da bi to bilo moguće, Saša Farkaš je osmislio i uspješno tehnički izveo zahtjevne tehničke pothvate svjetla i razglasa. Gledajući koncert iz zraka, dobio se dojam da su publika i Veja zajedno složeni u oblik broja osam.

Danas je na rasporedu zajednički koncert Folklornog ansambla Etnos iz Bugarske i Folklornog društva Pazin, koji će se održati na platou spomen doma s početkom u 20 sati.

TIE / iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.