TradInEtno 2016: Otvorene prijave za radionice

Pripreme za ovogodišnji, osmi po redu, TradInEtno festival već su počele. Osim dobrih koncerata, predavanja i projekcija filmova, značajno obilježje festivala su plesne, vokalne i glazbene radionice. Prijave za sve tri radionice, koje će se ove godine održavati od 9. do 16. srpnja, već su otvorene.

Radionica KoloNaOkolo predstavlja putovanje istočnom i južnom Europom preko narodnih plesova. Od kola i hora do tarantele i sirtosa. Cilj je upoznavanje sa plesovima i glazbom, elementima drugih kultura, novim plesnim izražajima, te obogaćivanje vlastitog plesnog iskustva kroz zajedničko druženje i interakciju.

Voditeljica radionice je Koviljka Marečić, učiteljica folklornih plesova iz Pazina koja živi u Italiji. Od 2000. putuje Italijom, Bugarskom, Makedonijom i Grčkom učeći međunarodne folklorne plesove i predavajući na raznim seminarima i tečajevima. Trenutno živi u Trstu gdje vodi tečajeve plesova u Circolu Arci Dsotto te interkulturalne plesne radionice za djecu i mlade u sklopu osnovnih škola, vrtića te gradskih igraonica.

Prijavite se na radionicu KoloNaOkolo ispunjavanjem ove prijavnice.

Na vokalnoj će se radionici, koju vodi Lidija Dokuzović, učiti pjesme iz Hrvatske, Balkana i ostalih Europskih zemalja. Mogu se prijaviti i neiskusni pjevači, jedini je uvjet ljubav prema pjevanju, pogotovo grupnom. Radionica će završiti malim nastupom zadnjeg dana TradInEtno festivala.

Lidija Dokuzović poznata je pjevačica, voditeljica zboga, etnologinja i umjetnička voditeljica nekoliko Etno kampova. Voli glazbu, posebno tradicijsku. Od unatrag nekoliko godina živi u Malmu, u Švedskoj.

Prijavite se na vokalnu radionicu ispunjavanjem ove prijavnice.

Program ovogodišnjeg TradInEtno festivala pogledajte ovdje.

TradInEtno / iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.