TradInEtno festival organizira dvodnevnu radionicu zapadno afričkih ritmova

DVODNEVNA RADIONICA ZAPADNO AFRIČKIH RITMOVA U PAZINUU sklopu festivala TradInEtno održati će se dvodnevna radionica sviranja djembe bubnja. Radionicu vodi Nenad Kovačić iz Zagreba.
Radionica uključuje svladavanje osnovne tehnike sviranja Djembe bubnja te 2 do 3 tradicijska zapadno afrička ritma.

Također, cilj radionice jest oživaljavanje ritma prisutnog u svakom čovjeku, kao i poticanje motoričkih sposobnosti, sluha i memorije. Za radionicu je poželjno imati svoj djembe, ali ne i nužno. Postoji ograničen broj djembea za posudbu. Kod prijave potrebno je navesti da li posjedujete ili ne posjedujete Djembe.

Prijave su otvorene do 28.05.2010.

Voditelj radionice Nenad Kovačić bavi se sviranjem Djembea (tradicionalnog zapadnoafričkog isntrumenta) posljednjih 9 godina. Vještinu sviranja tog instrumenta naučio je (a i dalje uči:) pohađajući radionice vrsnih Djembe majstora (Mamady Keita, Famoudou Konate, Seckou Keita, Adama Drame, Seydou Dao..), od kojih su ipak najvažnije bile one održane u Africi, u Gvineji kod Mamady Keite (2008.) te u Maliju kod Famoudou Konatea (2010).

Dobtnik je strukovne glazbene nagrade Status (2006.) u kategoriji etno glazbe, a sa svojim bendovima (Antenat, Afion, Naš mali Afro Bend) odrzao je preko 700 koncerata po Hrvatskoj i Europi. Krajem 2008. godine u sklopu Multimedijalnog centra Studio u Zagrebu pokreće Djembe radionicu, kroz koju je do danas prošlo preko 70 polaznika. Također održao je i nekoliko radionica po drugim gradovima: Umag, Dubrovnik, Knin, Split…

2008. diplomirao je sociologiju i etnologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

DVODNEVNA RADIONICA ZAPADNO AFRIČKIH RITMOVA U PAZINU
4. i 5. Lipanj, KAŠTEL, Pazin
Petak, 4.6. 17.00-19.00
Subota, 5.6. 11.00-13.00
Cijena: 100kn
Prijave i dodatne informacije na: [email protected]

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.