TradInEtno: Odličan francuski duo Youque & Fly kao uvertira u zajedničko muziciranje

Mladi francuski duo zavidnih vokalnih sposobnosti kojega čine Luna Cottis i Kelly Carpaye maštovitog imena Youque & Fly sinoć je nastupio pred publikom u ponovo popunjenom pazinskom kaštelu.

U sat i pol koncerta, Luna i Kelly otpjevale su obrade poznatih hitova u svom aranžmanu, izmjenjujući se na ukulele, gitari i udaraljkama, a predstavile su se i nekim vlastitim pjesama koje su stvarale tokom protekle dvije godine koliko sviraju i pjevaju zajedno. Youque u imenu Youque & Fly (čitaj: You-Can-Fly) dolazi od francuskog izgovora za instrument ukulele, dok je Fly poziv svima na maštanje uz njihove melodije.

Nakon koncerta uslijedila je svirka nekih od pripadnika TradInEtno kampa kojoj su se mogli, a u konačnici i jesu, pridružiti svi prisutni, svirajući bilo koji intrument. Zabava se produžila do nešto iza ponoći, a nije ostavila ravnodušnima posjetitelje koji su rado zaplesali na svirane ritmove.

Istog je dana u sklopu TradInEtno festivala održano predavanje u Centru za nematerijalnu kulturu Istre (CENKI) u Pićnu na temu Njegovanje i predstavljanje nematerijalne kulture, a odmah potom održana je radionica plesanja najpoznatijeg istarskog plesa, baluna, u prostorijama Folklornog društva Pazin.

Fotogalerija: ovdje

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.