TradInEtno: Tjedan započeo radionicama i projekcijama filmova

kolonaokolo_2013Nakon vikenda ispunjenog koncertima, započeo je tjedan kojega će obilježiti radionice. Najbrojnija, TradInEtno Camp, koja obuhvaća glazbenike i vokalne soliste iz Norveške, Švedske, Danske i Hrvatske započela je još u subotu, a svi koji se u srijedu, 19. lipnja, između 11 i 13 sati zateknu na pazinskom trgu slobode, moći će čuti i vidjeti kako napreduju.

TradInEtno Camp radionica po drugi se put održava u Pazinu u sklopu TradInEtno festivala i za cilj ima prijavljene glazbenike naučiti pjesme iz različitih dijelova svijeta s naglaskom na zemlje iz kojih su polaznici. Radioncu vodi iskusni Allan Skrobe koji svake godine sudjeluje u nekoliko etno projekata ovakve vrste. Lidija Dokuzović (široj publici poznata kao pjevačica benda Afion) posebno radi s vokalistima, a svi će zajedno naučeno predstaviti u subotu na završenoj večeri u pazinskom kaštelu.

No, da bi svoje učenje učinili zanimljivijim, sutra će svoje dosad stečeno znanje prezentirati svirajući na pazinskom trgu slobode. Tamo će oko 11 sati ujutro održati malo natjecanje u uličnoj svirci i na taj način dodatno oživiti jutarnje pazinske sate.

Radionica KoloNaOkolo koja se održava svakim danom u 18 sati u prostorijama Folklornog društva Pazin okupila je solidan broj polaznika, koji iz dana u dan uvježbavaju tehnike plesanja kola, ora i hora, pod vodstvom Koviljke Marečić.

Svake se večeri u Društvenom centru Veli Jože u suradnji s ETNOfilmom projiciraju filmovi. U ponedjeljak se tako gledao Polyphonia Albaneus, a u utorak Funeral season – humorna priča o duhovima u kojoj se isprepliću elementi putopisa i etnografije dok upoznajemo kanadskog židova koji tumara afričkom kulturom u kojoj mrtve ne smatraju mrtvima. Na putu kroz Kamerun sprijatelji se s vodičima i posjećuje neke od najradosnijih pogrebnih svečanosti dok ga sve više progone sjećanja na vlastite pretke.

Sutra je na programu, osim najavljenog natjecanja u uličnom sviranju, nastavak radionice KoloNaOkolo, te predavanje Mirjane Margetić, kustosice u Etnografskom muzeju Istre na temu Dječje igre. Predavanje počinje u 19 sati, a održati će se u novootvorenom Društvenom domu Veli Jože.

Fotografije s festivala i najnovija događanja možete pratiti na Facebook stranici: https://www.facebook.com/tradinetno. Program festivala pogledajte na službenim stranicama: http://www.tradinetno.com/hr/program-2013/

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.