TradInEtno: Večer europske etno glazbe

Više od četiri sata svirke pružali su sinoć europski glazbenici iz radionice Pelagogica, polaznici TradInEtno kampa, te domaćini – bend Veja. Festival koji traje već 8 dana ovime je završio svoj glazbeni dio, a danas i sutra su na rasporedu kazališne predstave.

Sedam glazbenika okupljenih u projekt Pelagogica otvorili su sinoćnji koncert predstavljajući desetak pjesama koje su pripremili za vrijeme trajanja festivala. Kako su glazbenici iz Grčke, Albanije, Italije i Hrvatske, pjesme koje su se obrađivale bile su iz tog područja. Zanimljivost je da su se neki od njih po prvi put okušali kao vokalisti i priredili maštovit scenski nastup.

TradInEtno kamp okupio je mlade ljude u dobi od 18 do 30 godina, zaljubljenike u ovu vrstu glazbe i vrhunske instrumentaliste i vokaliste. U proteklih sedam dana, koliko je kamp trajao, pripremili su 12 pjesama iz raznih zemalja Europe i otoka Reunion, koje su u vlastitim aranžmanima predstavili pazinskoj publici.

Za kraj koncerta TradInEtno kampa, polaznici su Goranu i Saši Farkašu te svom voditelju Allanu Skrobeu, dodijelili su “Golden Gogo” nagradu – ručno izrađenu nagradu kao priznanje za trud koji su uložili u cijeli projekt.

Domaćini, Veja, zatvorili su koncert predstavljajući svoj novi singl, Črni orko, te najavljujući svoju sljedeću turneju, po jugu Italije, gdje će nastupiti u nekoliko gradova u sklopu Arheo.S projekta. Veji su se na pozornici pridružili gosti Dario Marušić, Luna Cottis i Maisie Greenwood. Članovi Veje su Goran Farkaš, Saša Farkaš, Ljuban Rajić, Sebastijan Demark i Marko Pernić.

Fotogalerija: ovdje.

iPazin.net

© iPazin.net portal 2001. - 2024.