Tragičan utorak na istarskim cestama

NesrećaTijekom jučerašnjeg dana na istarskim prometnicama dogodile su se čak 24 prometne nesreće. U sedam nesreća s ozlijeđenim osobama 4 su osobe zadobile teške tjelesne ozlijede. Frontalni sudari, prevrtanje i sudar s kamenim zidom uglavnom su posljedica prevelike brzine a vatrogasci su u više nesreća izvlačili ozlijeđene iz smrskanih automobila – donosi Barkun.


Najkritičnije razdoblje na cestama bilo je između 11.15 i 15.15 sati kada se dogodilo i najviše nesreća! Slučajno ili ne, kroz ta četiri sata kaosa na istarskim prometnicama, dogodila se i nagla promjena vremena, temperatura je naglo pala a jaki vjetar donio je umjesto proljeća povratak u zimu.

U prometnoj nesreći koja se oko 11.15 sati dogodila kod Rovinjskog sela teško su ozlijeđeni 28-godišnji A.V. iz Zagreba i 52-godišnjakinja M.V. iz Okreti. Nesreća se dogodila na cesti Rovinj – Putini kada je A.V. „peugeotom 207“ zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i prešao u suprotan trak te se frontalno, pri velikoj brzini, sudario s „cliom“ koji se kretao iz suprotnog smjera, a kojim je upravljala M.V.

Vatrogasci su iz potpuno smrskanog „peugeota“ izvlačili A.V.-a koji je zadobio teške tjelesne ozlijede i trenutno se nalazi na odjelu anestezije i reanimacije u Općoj bolnici Pula. Vozačica M.V. je na sreću prošla samo s lakšim ozljedama. Cesta je za sav promet bila zatvorena od 11.40 do 13.15 sati.

Druga nesreće dogodila sa također kod Rovinja u naselju Kokuletovica samo 15 minuta kasnije, u 11.30 sati, u kojoj je teško ozlijeđen 72-godišnji T.J. iz Rovinja. On je upravljajući „citroenom C4“ iz Bala prema Rovinju zbog prevelike brzine izgubio nadzor nad vozilom te prednjim desnim kotačem zahvatio rub kolnika. Uslijed zanošenja nije uspio kontrolirati automobil te je prešao u suprotnu stranu kolnika i udario u kameni zid. T.J. je s teškim tjelesnim ozljedama zadržan u pulskoj Općoj bolnici na odjelu anestezije i reanimacije.

Još jedna nesreća dogodila se kod Barbana oko 15.15 sati, a teške tjelesne ozljede zadobio je 68-godišnji E.Š. iz Potpićna. Upravljajući „yugom“ iz smjera Pule prema Labinu E.Š. je ulaskom u oštar desni zavoj zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor na vozilom. Uslijed zanošenja sletio je s ceste, popeo se na metalni odbojnik pored ceste te se prevrnuo na krov. I u ovoj nesreći morali su intervenirati vatrogasci pri izvlačenju teško ozlijeđenog E.Š. iz smrskanog automobila koji je s teškim tjelesnim ozljedama zadržan u pulskoj Općoj bolnici na traumatologiji.

U isto vrijeme dogodila se još jedna prometna nesreća kod Šušnjevice na dionici ceste Vozilići – Učka u kojoj se kamion s prikolicom u vlasništvu koprivničke firme ‘Euro spužva’ zbog jakog udara vjetra prevrnuo na lijevi bok. Teretnim kamionom marke “mercedes” upravljao je 30-godišnji D.L. iz Koprivnice koji je zadobio teške tjelesne ozljede i nije bio pod utjecajem alkohola. Jedan trak ceste na kojoj se dogodila nesreća bio je zatvoren od 15.20 do 18.00 sati, a šteta na kamionu procjenjuje se na oko 2 tisuće kuna.

Barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.