U travnju slijede intenzivne aktivnosti aktivnosti mladih pazinskih košarkaša

Paralelno sa igranjem u svim mlađim kategorijama u Županijskoj ligi, pored kadeta (2001. godište) koji će nastupiti na turniru u Peruggi, igrači koji su dvije godine mlađi – kategorija dječaci ( rođeni 2005. i mlađi) nastupiti će na 17. Kupu Nacionalani park Krka Šibenik 2017. koji će se održati od 21. do 23. travnja u Šibeniku. Na turniru pored mlađih kategorija renomiranih prvoligaša Cibone, Splita, Zagreba, Alkara, te domaćina škole košarke Dražen Petrović – Šibenik i škole košarke Dražen Petrović Primošten Vodice nastupiti će talentirani košarkaši Drniša i drugi puta zaredom pazinski košarkaši.

Sedmi puta zaredom Pazinci nastupaju na turniru u Italiji u San Giovanni Valdarno u mini košarci u godištu 2006. i mlađi ( kategorija Aquilotti A) ). Natječe se ukupno 22 ekipe! Nadalje omogućili su kod svog prijatelja Paola Spaghettija Spaga prvi puta nastup svojim sportskim prijateljima školi košarke Dražen Petrović iz Šibenika.
Prvi puta nastupaju i sa ekipom u godištu 2007. i mlađi u kojoj nastupa šest ekipa. ( kategorija aquilotti B) U nedjelju starta i već tri puta zaredom liga Pazinštine u mini košarci u kojoj nastupa tradicionalno šest ekipa. Pored navedenih aktivnosti treba napomenuti da je rad pazinske škole košarke danas pogledao i Mladen Šestan – individualni trener NBA igrača Dragana Bendera koji je trenutno iz obiteljskih razloga u Hrvatskoj. Mladen Šestan između ostalog u svojoj karijeri osvojio je sa kadetskom reprezentacijom 1995. europsko zlato u Portugalu. Nakon toga sa godinu dana mlađom juniorskom reprezentacijom osvojio je srebrnu medalju 1998. u Bugarskoj, a sa istom generacijom 1999. brončanu medalju na svjetskom prvenstvu u Portugalu. Nadalje bio je šef struke mlađih kategorija u Šibeniku i Splitu, te šef Akademije Vujčić u Rijeci i Splitu, te šef struke mlađih kategorija u Maccabi Tel Aviv. Navedeni međunarodni nastupi, posjet svjetski afirmiranog trenera za mlad sa mlađim kategorijama ( na upit koje igrače Phoenix sunsa poznaju kao iz topa uslijedila se dva brzopotezna odgovora mladih igrača “Booker i Bender”!) kao i ” liga Pazinštine” motiv su mladim košarkašićima koji su u procesu treninga, ali i potencijalnim novim košarkašićima koji kipte od želje da se uključe u trenažni proces pazinske škole košarke! Dovoljno je da se jave voditelju škole košarke Dariju Lukšić ( 0911624360) i dođu na trening u dogovorenom terminu!

KKGS

© iPazin.net portal 2001. - 2024.