Veja: Tri bisa za zagrebačku publiku

veja_zagreb_itd_2013U ispunjenoj polukružnoj dvorani &TD teatra u zagrebačkom studentskom centru pazinska etno skupina Veja održala je jučer svoj prvi samostalni koncert u tom gradu. Izvodeći pjesme iz svojeg dugo najavljivanog CD-a prvijenca Dolina mlinova zagolicali su maštu šarolike publike u kojoj su se našli i glazbeni kritičari, članovi raznih zagrebačkih bendova, a i jedan od najboljih etno zborova Čipkice.

Gostujući na trećem izdanju Ganz novog festivala (simpatično nazvanom Ganz novi ganz ganz novi festival) Veja je dobila priliku svoje glazbeno stvaralaštvo bazirano na tradiciji predstaviti zagrebačkoj publici, po prvi puta na samostalnom koncertu. Za mlade pazinske glazbenike pravo je iznenađenje bilo vidjeti da među okupljenima ima ljudi koji znaju tekstove njihovih pjesama.

U nešto više od sat i pol svirke predstavili su pjesme iz Istre kao geografske regije, ispreplićući pjesme koje su posudili iz tradicijske baštine i modernizirali ih svojim aranžmanima s autorskim pjesmama koje su, ipak, bile u manjini. Zagrebačka ih je publika odlično prihvatila i doslovno nije puštala s pozornice, čak ni nakon što su se dva puta vraćali na pozornicu da bi odsvirali bis.

S obzirom da su se u publici nalazile i članice etno zbora Čipkice kojima je Veja bila glazbena pratnja u jednoj od emisija TV show-a “Do posljednjeg zbora”, Farkaš ih je pozvao na pozornicu da za kraj zajedno otpjevaju pjesmu “Piero me toca”, koju su izveli i pred televizijskim kamerama HRT-a.

Veju čine Goran Farkaš (vokal, kaval, violina, mih), Saša Farkaš (gitara), Ljuban Rajić (cajon i udaraljke), Sebastijan Demark (bas gitara), Marko Pernić (harmonika i prateći vokali) i Marijan Jelenić (dizajner zvuka).

Ovim je koncertom Veja ujedno najavila i skori izlazak njihovog prvog CD-a Dolina mlinova, koji je snimljen i čije je umnožavanje u tijeku.

U nastavku poslušajte kako je Veja zvučala na međunarodnom Viljandi Folk Festivalu ljetos u Estoniji:

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.