Tri bronce pazinskih karatista na 21. Grand Prix Croatia

Nakon zimskih praznika karatisti pazinskog Senseia minulog su vikenda u Samoboru na dvodnevnom međunarodnom karate turniru, 21. Grand Prix Croatia imali prvi ovogodišnji nastup gdje su uvjerljivim nastupima dosadašnjoj kolekciji medalja pridodali tri brončanog sjaja.

Kolika je vrijednost osvojenih odličja dovoljno govori podatak da je samoborski turnir pohodilo 1315 takmičara iz čak 18 zemalja: Mađarske, Rumunjske, Slovačke, Bugarske, Italije, Srbije, BiH, Makedonije, Slovenije, Izraela, Njemačke, Latvije, Danske, Češke, Rusije, Austrije, Ukraine te Hrvatske. Među okupljenim mnoštvom konkurenciju su podigle i mnoge reprezentacije spomenutih zemalja kojima je turnir bio ujedno i kontrolni za uzraste od kadeta do mlađih seniora pred predstojeće Europsko prvenstvo koje se ima održati sredinom veljače u azerbejdžanskom glavnom gradu Baku.

Konkurencija očigledno nije zasmetala mladog pazinskog predstavnika Lukasa Jašića koji se sjajnim nastupom u kategoriji učenika -30 kg nakon pobjede u repasažnoj borbi domogao treće mjesta.

Bolji od svojeg protivnika iz Italije u repasažu bio je i Danijel Pamić kod učenika -42 kg ,popevši se tako na treću stepenicu pobjedničkog postolja, a kasnije mu je odličje istog sjaja izmaklo nakon što je izgubio u odlučujućoj borbi među mlađim kadetima -41 kg.

Da mu leži samoborski turnir potvrdio je Filip Boldin koji je prošlogodišnjem srebru kod učenika, ove godine pridodao ono brončanog sjaja nakon što je bio više nego uvjerljiv među mlađim kadetima -45kg.

Nešto manje sreće ovoga puta su imali Luka Škrlj koji je samoborski nastup među učenicima -34 kg okončao u prvom kolu kao i Dalen Belić dan ranije koji je nastupio u konkurenciji kadeta -52 kg.

Blizu medalje bila je i jedina ženska predstavnica pazinskog kluba na turniru, Nina Buršić u najbrojnijoj kategoriji, učenica -40 kg koju je od pobjedničkog postolja dijelila pobjeda u repasažu, ali se ovoga puta morala zadovoljiti diobom petog mjesta.

KK Sensei

1 komentara na “Tri bronce pazinskih karatista na 21. Grand Prix Croatia”

  1. Anonimno napisao:

    Bravo Luki!

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.