Tri milijuna kuna za istarski sport

Financijski plan Saveza sportova Istarske županije za 2013. godinu jedan je od rijetkih, ako ne i jedini u Hrvatskoj koji je uvećan u odnosu na prošlu godinu. Sa zadovoljstvom su to istaknuli Anton Peruško i Dario Koraca, predsjednik i tajnik SSIŽ-a, na današnjoj redovnoj sjednici Skupštine.

Među novacima u kategoriji vrhunskog sporta priključili se i Boćarski klub Trio Pazin te Biciklistički klub Meridiana Kamen.

Naime, iz proračuna Istarske županije u 2013. godini na račun SSIŽ-a “leći” će tri milijuna kuna, 260 tisuća više nego lani. Više prihoda dobro će doći u godini u kojoj se broj istarskih klubova koji su svrstani u kategoriju vrhunskog sporta povećao s deset na 12. “Starosjedioci” u ovom društvu su Rukometni klub Poreč, Odbojkaški klub OTP banka, Stolnoteniski klub Pula, Kuglački klub Istra, Judo klub Istarski borac, Odbojkaški klub Rovinj i Boćarski klub Istra, a novaci su Boćarski klub Trio Pazin, Ženski rukometni klub Umag, Biciklistički klub Meridiana Kamen, Triatlon klub Pula i Pomorsko društvo Mladost iz Medulina.

Vrhunski sport bit će i najveća stavka u 2013. godini, jer će se od predviđenih 3.128.939 kuna za njega izdvojiti 718.100 kuna (lani 674.800).

Savez je bogatiji za pet članica nakon što je status iz pridruženog u punopravni promijenjen Stolnoteniskom savezu, Veslačkom savezu, Školsko-sportskom savezu i Zajednici sportskih udruga Grada Buzeta, a usto je u punopravno članstvo primljena Sportska zajednica Grada Buja. Istarska sportska obitelj sad broji 42 članice.

Marina Gržinić-Burić, predsjednica Istarskog plivačkog saveza, u Izvršnom je odboru zamijenila Ivicu Gržinića. Jedina stavka u kojoj skupštinari nisu bili jednoglasni bila je izmjena Pravilnika o financijskom praćenju vrhunskih i perspektivnih sportaša u kojoj je dobna granica bila 35 godina.

Istarski paraolimpijci zatražili su da se njih izuzme iz tog pravila, odnosno da za njih ne postoji dobni limit, na što je IO SSIŽ-a odlučio da im se dobna granica pomakne do 40 godina.

Prijedlog Darka Požarića (rukomet) da bi trebalo poraditi na većoj zastupljenosti žena u upravljačkim tijelima SSIŽ-a odbijen je kao neosnovan. S druge strane, prihvaćeni su amandmani stručne službe koja je otkrila da su prilikom kategorizacije sportova bili zakinuti koturaljkanje i golf te su im dodijeljeni dodatni bodovi, ali i s njima su ova dva sporta ostala u petoj kategoriji.

foto i tekst: glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.