Tri naslova u srce Istre

Biciklistička staza na splitskom Marjanu bila je sretnim domaćinom preko 100-ak natjecatelja iz cijele Hrvatske i Italije, na prvenstvu Hrvatske u ciklokrosu, na kojem su pazinski vozači osvojili čak osam medalja, od čega biciklisti Meridiane Kamen, Antonela Ferenčić, Andrej Bizjak i Pavel Potočki, prva mjesta.

U najjačoj elite kategoriji vozač Meridiane Kamen Luka Grubić iz Vozilići bio je drugi, iza samoborskog mountain bike reprezentativca Filipa Turka, zaostavši 42 sekunde, iako je veći dio staze bio vodeći.

No, Turk je ubacio u “višu brzinu” i ciljem prošao prvi. Nakon početnog vodstva u prvom krugu, Turk se našao se na začelju. Razlog zaostajanja bile su probušene gume tako da je veći dio kruga morao prohodati. Nakon izmjene bicikla, Filip je kroz sljedeće krugove, u prilično jakoj konkurenciji, vozio superiorno. Iz kruga u krug nadoknađivao je zaostatak, da bi u šestom krugu prešao u vodstvo i na kraju pobijedio u vremenu 59.31 i osvojio svoju prvu titulu državnog prvaka u ciklokrosu.

Kod biciklistica Antonela Ferenčić je skinula kompleks Mije Radotić koja je cijelu proteklu sezonu bila bolje plasirana, no očito se silan trud isplatio te je time osvojila svoj prvi seniorski naslov.

Kod vozača ispod 23 godine prva mjesta su osvojili “kamenjari” Pavel Potočki i Endi Širol, koji su 28 kilometara suhozida, stepenica i makadama prešli za 1:01.48 sati, odnosno Širol za 11 sekundi više.

Kod juniora svoj su maksimum dali Peter Kozlovič (MK) koji je bio drugi, te Sandi Bažon koji je nedavno prešao iz pazinske Istre u zagrebački Keindl sport. Iznenađujuću utrku je pružio Luka Stranić (MK) kod vozača ispod 14 godina, probivši se na drug mjesto, za minutu zakasnivši za prvoplasiranim Rokom Fržopom. Andrej Bizjak (MK) iz Filipane, već otprije najavljivan kao talentiran mladi vozač, pobijedio je u utrci vozača ispod 15 godina, pridruživši se dominaciji pazinske ekipe.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.