Tri požara na istarskom području

Istarska policija je tijekom subote zaprimila dojave o tri požara na području Žminja, Pazina i Pule između 9 i 17 sati. U požarima nije bilo ozlijeđenih osoba već je u nekima evidentirana materijalna šteta. Prvi požar izbio je u mjestu Damjanići kod Žminja oko 9.30 sati kada je 61-godišnjakinja palila vatru u konobi obiteljske kuće, a potom je izašla iz kuće. U međuvremenu se vatra proširila na drvenu građu u konobi, a potom i u nekoliko prostorija u kuća. Konoba je u potpunosti izgorjela dok su ostale prostorije nagorjele. Rovinjski vatrogasci su požar u potpunosti ugasili oko 13 sati. Materijalna šteta iznosi oko 40 tisuća kuna.

Drugi po redu požar izbio je u staji u Lindaru oko 15.50 sati. Naime, požar je izbio na poljoprivrednom zemljištu, u staji, u vlasništvu 73-godišnjakinje iz Lindara kada je njezin sin pokušao plamenikom zagrijati zrak u staji u kojoj su bile životinje. Vatra plamenika je zahvatila sijeno, a potom je vatra proširila na cijelu staju. Dvije koze koje su se nalazile unutra uspjele su pobjeći van, a staja je u potpunosti izgorjela. Protiv muškarca slijedi prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja prema Zakona o požarima.

Treći požar izbio je u području vojarne u Ulici 1. Istarske brigade u Puli oko 17 sati. Uzrok požara u kojem je izgorjelo smeće i komadi namještaja je otvoreni plamen nepoznatog podrijetla. Pulski vatrogasci su požar ugasili oko 17.20 sati, a ozlijeđenih nije bilo.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.