13. zbirka kratkih SF&F priča pazinskog Festivala fantastične književnosti: “Priče o Pazinu”

Trinaesta zbirka kratkih SF&F priča pazinskog Festivala fantastične književnosti zvat će se “Priče o Pazinu”, a u nju su nakon provedenog natječaja uvrštene sljedeće priče sljedećih autora: “ANZIP” (Danijel Bogdanović), “Božanski Orko” (Vanja Spirin), “U Pazin!” (Darko Macan), “Biska” (Tihomir Jovanović Tika), “Prva posjeta poznatog pisca Pazinu” (Marko Vujović), “Sedmi pečat” (Dalen Belić), “Procjep ovisnosti” (Maja Škvorc), “Manji potresi” (Milena Benini), “Vilinski kontejneri” (Saša Šebelić), “Ples mrtvaca” (Ana Cerovac), “Posljednji bogovi na zemlji” (Adnadin Jašarević), “Ondje gdje rastu perunike” (Gorana Družeta), “Gustav” (Paula Muža) i “Dar Pazina” (Ema Fančović). Autor naslovnice ove zbirke, kao i većine dosadašnjih, je Mario Rosanda Ros.

Nakon što su od 2006. godine u tematskim zbirkama Festivala fantastične književnosti u fantastičnim žanrovima književno obrađivane teme o vampirima, starim bogovima, divovima, dinosaurima, zvijezdama, turizmu, vinu, zmajevima, ekologiji, samostanima, arheologiji i manjinama, na red je došao i Pazin kao domaćin ovog najdugovječnijeg žanrovskog književnog festivala u regiji. Sporadično se Pazin i dosad pojavljivao kao motiv ili mjesto radnje u pričama s dosadašnjih festivala, no ovo je prvi put da cijela knjiga kroz znanstvenofantastične, fantasy i horor priče govori o jednom određenom gradu.

Zbirka i festival međunarodnog su karaktera budući da okupljaju autore iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine. “Priče o Pazinu” bit će predstavljene na predstojećem Festivalu fantastične književnosti koji će se u Pazinu održati 31. kolovoza i 1. rujna. (D. Š.)

https://www.glasistre.hr/istra/13-zbirka-kratkih-sff-prica-znanstveno-fantasticne-price-o-pazinu-568016

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.