Trodnevna fešta u Kršanu: Pod ćoricu, Krafifest, klape Intrade…

Trodnevni program obilježavanja dana Općine Kršan započet će u petak, 22. srpnja, u starogradskoj jezgri Kršana kulturnom večeri „Pod ćoricu“ koja se u organizaciji domaćeg KUD-a „Ivan Fonović Zlatela“ održava treći put. Ovogodišnja tema bit će „Kada je lačno muči, kada je sito škiči – istarski mijeh kao član porodice svirala s mješinom svijeta“.

Priredbu će upotpuniti izložba fotografija „Osam desetljeća isušivanja Čepićkog jezera“, koju priređuje zamjenik predsjednika općinskog vijeća i predsjednik odbora za kulturu Klaudijo Lazarić u suradnji s Marijanom Milevojem.

U subotu, 23. srpnja, od 19 sati na mjesnom SRC-u Pristav održat će se središnji dio fešte, tradicionalni «Krafifest» u čast veličanstvenoj deliciji koja je posebnost ovoga kraja. Domaćini se nadaju da će ovom prilikom oboriti rekord postavljen prošle godine, kada je po simboličnoj cijeni prodano 105 kilograma krafa. Prženi, kuhani, flambirani, slani ili slatki iz lonaca domaćih kuharica – u Kršanu će i najizbirljiviji pronaći barem jednu vrstu krafa po njihovom guštu.

Zvijezde zabavnog dijela subotnje večeri bit će sve popularnija klapa „Intrade“ iz Zadra i Tomislav Bralić čija je uzajamna ljubav s istarskom publikom više puta potvrđena. Prethodno će se predstaviti svirači, pjevači i plesači iz KUD-a „Ivan Fonović Zlatela“ čijom se kvalitetom Općina Kršan s razlogom ponosi. Nastupit će i njihovi folklorni gosti iz Dalmacije, KUD „Župa Bagalović“ iz Krvavca kraj Metkovića. Po prvi puta, priliku da se predstave imat će „Kršanski ljiljani“, folklor bošnjačke nacionalne manjine.

Valja naglasiti kako će se za proslave dana općine odvijati i sportska natjecanja. U petak od 17 sati na SRC „Pristav“ u Kršanu lokalne ekipe natjecat će se u malom nogometu, a u 18 sati započinje turnir u briškuli i trešeti u buffetu «Kod Marize». Subota je rezervirana za ekipno natjecanje u udičarenju koje u Plomin Luci započinje u 7 sati, te boćarski turnir u Kršanu koji kreće sat vremena kasnije. U nedjelju se od 18 sati u Potpićnu igra Memorijalni nogometi turnir „Đermano i Mladen Fable“.

Dani općine Kršan završavaju u ponedjeljak, 25. srpnja na svetkovinu sv. Jakova – zaštitnika općine, misnim slavljem u župnoj crkvi u Starom gradu Kršanu s početkom u 10.30 sati, javili su iz Općine Kršan.

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.