Trodnevni program koncerata u Vrsaru i Rovinju; Nastupaju Roženice!

Festival „Musica sacra über die Grenzen“ (Musica Sacra preko granica) kojeg je dirigent Manfred Linsbauer prije više od 20 godina pokrenuo s idejom da stanovnici Austrije i susjednih zemalja zajedno stvaraju glazbu, u 2015. se po prvi puta održao u Hrvatskoj. Zemlje domaćini dosadašnjih izdanja Musice Sacre bile su Austrija, Češka, Slovačka, Italija i Slovenija, a zahvaljujući Maistri i mješovitom pjevačkom zboru Roženice iz Pazina, na kartu festivala ucrtala se i Hrvatska s tendencijom da postane njegov tradicionalni domaćin.

U 2017. godini će se festival održati od 13.-15. listopada gdje će tijekom trodnevnog programa realizirati koncerti sakralne glazbe u Vrsaru i Rovinju, okrugli stol o sakralnoj glazbi u zborskom pjevanju, radionica vokalne tehnike te koncerti prijateljstva u Vrsaru i Pazinu.

Tako će festival započeti svečanim koncertom otvaranja u Vrsaru u Crkvi sv. Marije od mora u petak 13. listopada u 20:00 sati na kojem će se predstaviti sudionici festivala: Schola Cantorum Lorenzago di Cadore iz Italije, zbor [email protected] i zbor Chorus Augustini iz Slovačke te zborovi iz Hrvatske –  Marijan iz Splita i izabrani pjevački zbor mladih „Josip Kaplan“ iz Rijeke, inače pobjednici prvog showa HRT-a, „Do posljednjeg zbora“

Više od 300 pjevača će u 3 dana festivala muzicirati na 4 koncerta te će, putujući Istrom, upoznati sve zanimljivosti naše destinacije.

Zborovi koji sudjeluju na festivalu Musica Sacra održati će u subotu 14. listopada koncerte prijateljstva u Pazinu s početkom u 18 sati i u Vrsaru u 20:00 sati, dok sue središnja događanja festivala predviđena za nedjelju 15. listopada, kada program započinje pjevanjem zborova na misi u jutarnjim satima a završava svečanim koncertom u 16 sati u velebnoj Crkvi Sv. Eufemije u Rovinju, kada će se zborovi predstaviti zasebnim sakralnim djelima te zajedničkim glazbenim programom u sklopu kojeg će izvoditi skladbe Zdravo Marijo, Ivana Pl. Zajca, Mozartov Ave Verum Corpus i Laudate omnes gentes Gerharda Lagrangea, što je ujedno i himna ovog festivala.

Svi sudionici festivala biti će smješteni u Vrsaru u resortu Belvedere.

Ulaz na sve koncerte je besplatan.

 

 

PROGRAM FESTIVALA:

 

Petak  13.10.2017.

20:00 Svečani koncert otvorenja u Crkvi sv. Marije od mora, Vrsar

 

Subota 14.10.2017.

10:00 Radionica vokalne tehnike za sve sudionike na bazenu resorta Belvedere

14:00 Okrugli stol za dirigente i predsjednike zborova

18:00 Koncert prijateljstva u Spomen domu, Pazin

20:00 Koncert prijateljstva u Crkvi sv. Marije od mora, Vrsar

 

Nedjelja 15.10.2017.

16:00 Musica Sacra koncert u Crkvi Sv. Eufemije u Rovinju

 

MPZ Roženice

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2021.