Tuberfest: Smotra uz rub Motovunske šume

tartuf_tuberfest_2014Tradicionalni, XXI. Tuberfest – dvodnevni sajam istarskog bijelog tartufa i poljoprivrednih proizvoda – u organizaciji Turističke zajednice Općine Oprtalj, počinje u sutra u Livadama, uz sam rub Motovunske šume, najpoznatijeg staništa tartufa.

– U sajamskom šatoru i na vanjskom prostoru očekuje se ukupno pedesetak izlagača poljoprivrednih proizvoda te nekoliko tvrtki registriranih za promet tartufima, najavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Aleksander Krt, načelnik oprtaljske općine i predsjednik TZ-a. Cilj je, rekao je Krt, promocija tartufa te poljoprivrednih proizvoda Istre, ali i stvaranje prepoznatljivog imidža za proširenje turističke sezone tako da gosti i tijekom listopada, posebice vikendima, imaju razloga posjetiti unutrašnju Istru.

U subotu i nedjelju sajam svoja vrata otvara u 13 sati. U subotu je uz otvaranje predviđen nastup limene glazbe Babići, izložba radova Likovne radionice Zajednice Talijana Livade – Gradinje. U organizaciji Zajednice Talijana, najavila je predsjednica Irina Štokovac, je i prodaja kolača po promotivnim cijenama u humanitarne svrhe. Vrijedne domaćice Livada i okolnih naselja pripremaju sedamdesetak vrsta kolača. Sredstva će se donirati Gradinjama za obnovu društvenog prostora, a lani su bila usmjerena u obnovu Društvenog doma u Livadama.

U 13.30 i 15.30 sati je pokazno traženje tartufa, u 14 sati je show cooking gradonačelnika i načelnika s trase Parenzane, te demonstracija pripreme i degustacija tradicionalnih istarskih tjestenina s bijelim tartufima. Slijedi biranje i ocjenjivanje najvećeg tartufa Sajma, licitacija tartufa te zabavni program.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.