Tuča poharala južnu Pazinštinu, poljoprivredne kulture uništene

Izolirana, ali iznimno snažna grmljavinska ćelija tijekom ranog poslijepodneva razvila se na području južne Pazinštine gdje je naglo ojačala.

Iako je grmljavinski sustav obuhvatio tek manji dio središnje Istre, na područje koje je zahvatio naglo se sručila obilna kiša i tuča!

Vrlo obilna tuča pogodila je područje oko Trošti gdje je šteta na poljoprivrednim kulturama lokalno 100-postotna. Uništeni su krumpiri, vinova loza, vrtovi, a na cestama ima i puno lišća te tanjih granja.

Temperatura zraka naglo se snizila za gotovo 15 °C, a uz tlo je došlo i do razvoja magle. Promet su otežavale bujice koje su na kolnik mjestimice donijele velike količine zemlje i sitnog kamenja.

Meteorološke postaje nisu zabilježile obilnije oborine, pošto je glavnina sustava zahvatila područje koje nema mjerenja. Spomenimo Stari Pazin (17 mm), Pazin (13 mm) i Ivole (3 mm).

Idućih dana očekujemo još nestabilnije vrijeme uz žestoke lokalne nestabilnosti o čemu možete detaljnije čitati u našoj trodnevnoj prognozi. (P.R./IM).

Foto/Video: Petar Radovan/Istramet

http://www.istramet.hr/vijesti/videofoto-tuca-poharala-juznu-pazinstinu-poljoprivredne-kulture-unistene/

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.