Turčinović osvojio prvo mjesto u Beogradu

sdp_turcinovic.jpgU Beogradu je 25. i 26. rujna održan Europski cup za osobe s invaliditetom u biciklizmu na kojem je nastupila i tročlana reprezentacija Hrvatske u sastavu: Gracijano Turčinović, Mato Mikajević i Mario Alilović pod vodstvom izbornika Tomislava Zadre.

Od ukupno 9 Europskih zemalja naši reprezentativci postigli su sljedeće rezultate:

U handbike-u na kronometar (11 km) Gracijano Turčinović član „Sportskog društva paraplegičara“ Pula. osvojio je 1. mjesto sa rezultatom 20:22 min i prosječnom brzinom od 34,80 km/h, drugi je bio Mato Mikajević (23:50 min), dok je treće mjesto zauzeo grčki predstavnik (24:53 min).

U disciplini cestovna vožnja na kružnoj stazi dužine 23 km ponovno je ubjedljivo najbolji bio Turčinović sa rezultatom 41:13 min, prestigavši drugoplasiranog Grka za gotovo 10 minuta.

Zahvaljujući ovim sjajnim rezultatima koje je Turčinović postigao na novom handbike-u i uz vodstvo trenera Mladena Pucarića izbornik Zadro uvrstio ga je u hrvatsku reprezentaciju za sljedeće svjetsko prvenstvo koje će se slijedeće godine održati u Kanadi.

Turčinović je izjavio da je vrlo zadovoljan postignutim rezultatom bez obzira što je vozio po jakom vjetru, a kako ga 10. listopada očekuje maraton u Carpiu (Italia) nastojao je da po uputi trenera ne vozi svoj maksimum.

Turčinović se također zahvalio Istarskoj Županija na financijskoj pomoći od 3.000 kn, MTB „Istra“ Pazin koji mu je ishodovao licencu bez koje ne bi mogao nastupiti, te bratu Armando koji je bio kao vozač, serviser i snimatelj.

Sportsko društvo paraplegičara Pula

1 komentar na “Turčinović osvojio prvo mjesto u Beogradu”

  1. sf napisao:

    Čestitam, bravo bravo bravo…

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.