Turčinović u Carpiju oborio državni rekord

2Danas je u Pazinu održana konferencija za medije Sportskog društva paraplegičara Pula na kojoj je bilo riječi o novom hrvatskom rekordu Gracijana Turčinovića u maratonu i najavljen nastup Mladena Jurade na Europskom prvenstvu u streljaštvu za osobe s invaliditetom u Španjolskoj.

Najbolji hrvatski handbiker Gracijano Turčinović proteklog je vikenda nastupio na 26. maratona d´Italia – memorial Enzo Ferrari u talijanskom Carpiju i s vremenom 01:13:34 postavio novi apsolutni hrvatski rekord u maratonu – kategorija handbike.

Maraton je održan po lijepom i za vožnju ugodnom vremenu, a u kategoriji handbike nastupilo je 37 sportaša uglavnom Talijana te dva hrvatska predstavnika Gracijano Turčinović i Mirjana Ružnjak.

Gracijano Turčinović i ovog je puta pokazao da nakon prošlogodišnjeg nastupa na paraolimpijskim igrama u Londonu uz kvalitetne pripreme može više. Nakon dvije godine upornog rada uspio je oboriti vlastiti nacionalni rekord iz 2011. godine za više od 4 minute i 10 sekundi.

Pobjednik maratona je Talijan Giordano Tomasoni s vremenom 01:06:44 dok je Turčinović sa 01:13:34 osvojio odlično deveto mjesto. U ženskoj konkurenciji nastupile su tri natjecateljice, a najbolja je Francesca Porcellato s vremenom 1:14:02, dok je Mirjana Ružnjak bila treća.

Turčinović o svom nastupu kaže: „Presretan sam ovim rezultatom, dugogodišnji, svakodnevni naporni treninzi donijeli su rezultate. U Carpiju mi se sve poklopilo, startao sam u prvim redovima, pridružio se vodećoj grupi od 10 handbikera, na 20 kilometru imali smo prosječnu brzinu od 37 km/h, na 38. kilometru trojica nas išli smo u bijeg i do samog kraja pomagali si da održimo takav tempo.“

Nastup Turčinovića na maratonu u Carpiu omogućili su Savez sportova Istarske Županije, Savez sportova Grada Pule, Općina Sv. Petar u Šumi, Društvo tjelesnih invalida Pazin i MTB Istra Pazin.

Najavljen je i nastup buzetskog strijelca Mladena Jurade koji kao član hrvatske reprezentacije putuje na Europsko prvenstvo u streljaštvu za osobe s invaliditetom koje će se slijedećeg vikenda održati u Španjolskoj. Na prvenstvu će nastupiti oko 170 sportaša iz 30-ak europskih zemalja. Jurada se nada ostvariti bolji osobni rezultat od prošlogodišnjeg postignutog na paraolimpijadi u Londonu, a priželjkuje i neku od ekipnih medalja.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.