TV Istra seli u Pulu?

nit_60176021.jpgKako neslužbeno saznaje Regional Express za početak slijedeće godine uprava Glasa Istre i TV Istre prebaciti će redakcije ova dva medija u pulsku Robnu kuću, točnije na njen četvrti kat. S obzirom da je Glas Istre i ranije trebao napustiti prostore smještene na Rivi 10 koji su navodno pod hipotekom Hypo banke te da se u javnosti govorilo da TV NIT danas TV Istra napušta Pazin i seli u zgradu Hypo banke ova se priča čini sasvim realnom.

Albert Faggian je u nedavnom razgovoru sa našim suradnikom Damirom Strugarom rekao kako TV NIT treba riješiti vlasničke odnose pa da će se nakon toga znati što planira s njom, no sada je sasvim jasno da je dobivanjem koncesije za TV Istru nestao i zadnji formalni razlog za objedinjavanjem Glasa Istre i TV Istre, a kako stvari stoje uskoro će se to zaživjeti i to pod doslovno istim krovom. Ono od čega će mnoge zaboljeti glava zasigurno su milijunski dugovi TV NIT-a koji po mnogim procjenama nisu ništa manji od onih koji su ostali u propalom Glasu Istre d.o.o., a svemu tome treba pridodati i koncesionara za frekvenciju Radio Maestrala tvrtku Infantinfo d.o.o. koja je zbog nagomilanih dugova već godinama u blokadi.

Sve u svemu nekada zamišljeni projekt Istarskog medijskog centra koji se trebao nalaziti na prostoru današnjih ruševina Mehanike polako ali sigurno seli se u Robnu kuću. Trenutna situacija nije -nimalo ružičasta pogotovo za one koje od Glasa Istre d.o.o., TV NIT-a i Radio Maestrala potražuju nemale svote novca.

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.