TV Pink kupuje NIT ili TV NOVU?

kolajna.jpgVlasnik srpske televizije Pink Željko Mitrović potvrdio je nedavno Tanjugu da je s prvim čovjekom televizije NET, Zvonimirom Kabelkom, postigao dogovor o preuzimanju te kutinske medijske kuće za oko 2,5 milijuna eura. Mitrović je potvrdio i da će uskoro obaviti kupovinu još nekih lokalnih televizijskih kuća koje se protežu od Splita, preko Istre do Slavonije i da će u Zagrebu s radom krenuti produkcijski centar.

S TV Pink-a su rekli kako je potpuni dogovor već postignut s tri televizije i one će biti preuzete do početka lipnja, a s još tri se očekuju potpisivanje ugovora do kraja ljeta a njihovo umrežavanje krenulo bi u rujnu.


Prema informacijama koje je Nacional nedavno objavio, još uvijek traju pregovori s čelnim ljudima riječke lokalne postaje RiTV, a na području Istre Mitrović je najbliži konačnom dogovoru s vlasnicima Nezavisne istarske televizije NIT iz Pazina, ali nije isključena mogućnost i da kupi malu pulsku postaju TV NOVA koju već godinama drži Denis Mikolić. Prema nekim izvorima, upravo je područje Istre iznimno važno za Mitrovića, jer bi po državnim strategijama u sljedećih nekoliko godina eksperimentalno emitiranje digitalnih televizijskih kanala trebalo početi upravo u Istri.

No, direktorica NIT-a Gordana Restović opovrgnula je tu informaciju kazavši da, za sada, nikakve ponude nisu dobili niti traju bilo kakvi pregovori o prodaji.

Direktor i jedan od vlasnika TV NOVE Denis Mikolić rekao je da su oni još prije dvije-tri godine razgovarali s Mitrovićem ali da nakon toga nije bilo nikakvih pregovora. – Mišljenja sam da, nasuprot globalnim medijima, treba razvijati i lokalne a osobno ne vidim razloga da bilo kome sada prodamo televiziju kad smo uspjeli opstati proteklih deset-dvanaest godina. Vlasnici TV NOVE nisu još ni razgovarali o tome bi li netko htio prodati ili ne.

Vjerujem da bi Mitrović mogao kupiti NIT što bi nam bilo drago. Inače, pozdravljam ulazak TV Pinka u Hrvatsku iz više razloga. Riječ je o ozbiljnoj multinacionalnoj kompaniji koja kotira na Londonskoj burzi i koja će, umrežavanjem malih televizija, raditi na nacionalnoj razini. Mislim da će se tako poboljšati uvjeti rada djelatnika na tim televizijama, da će koristi imati i gledatelji jer TV PINK otkupi godišnje više filmske produkcije i od HTV-a a korist će spuštanjem cijena imati i oglašivači, rekao je Mikolić.

www.barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.