Turističkoj zajednici središnje Istre HTZ dodijelio 48.000 kuna

Na sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice (HTZ), održanoj 26.lipnja 2018., usvojena je Odluka o dodjeli potpora turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima u 2018. godini. Temeljem navedene Odluke, Turističkoj zajednici središnje Istre (TZSI), za projekte prijavljene na javni poziv objavljen u siječnju tekuće godine, dodijeljeno je ukupno 48.000,00 kuna.

Na natječaj, koji je zaključen 31. siječnja tekuće godine, TZSI je samostalno kandidirala pet projekata, od čega su za financiranje odobrena dva – označavanje biciklističkih staza u općinama Sv. Petar u Šumi i Sv. Lovreč (33.000 kn) te postavljanje informativnih ploča za biciklističke i pješačke staze u Gradu Pazinu te općinama Cerovlje, Tinjan i Lupoglav (15.000 kn). Također, s ukupno 21.000 kn, za financiranje je odobren i projekt obilježavanja biciklističke staze “Staza dobrih okusa i doživljaja”, koja prolazi područjem Općina Karojba, Vižinada i Višnjan, a zajednički je projekt TZ Vižinada, TZ Višnjan i TZSI.

Kako je istaknula Sanja Kantaruti, direktorica TZSI, financijska potpora HTZ-a od iznimnog je značaja za daljnje jačanje turističke infrastrukture i signalizacije na području osam općina (Sv. Lovreča, Tinjana, Sv. Petra u Šumi, Karojbe, Cerovlja, Lupoglava, Gračišća i Pićna) te Grada Pazina, a čije područje obuhvaća navedeni TZ. Realizacijom sufinanciranjih projekta, područje TZSI dobit će još tri biciklističke staze te će nakon što su prethodne godine obilježene dvije, posjetitelji središnje Istre moći koristiti ukupno pet službeno obilježenih i uređenih staza.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.