TZO Žminj dobitnik nagrade “Simply the Best” za seriju manifestacija inspiriranih lokalnom tradicijom

U kategoriji Inovativni i kreativni projekt u turizmu za seriju manifestacija inspiriranih lokalnom tradicijom Turistička zajednica Općine Žminj dobitnik je nacionalne godišnje nagrade “Simply the Best”.

Turistička zajednica Općine Žminj kandidirala je tri manifestacije: Istrijanske pinci pod čerepnjon na ugnjišće, Istarski festival pašte i Bartulju. To su manifestacije koje se ne organiziraju samo u špici sezone, već počinju prije Uskrsa, a završavaju krajem kolovoza. “Ova nagrada je veliko priznanje za cijeli Žminj te potvrda da su naše manifestacije prepoznate zbog kvalitetnog sadržaja. Cilj ovakvih manifestacija je njegovanje tradicijskog nasljeđa, doprinos i obogaćivanje turističke ponude, produženje turističke sezone, zatim poticanje korištenja autohtonih domaćih namirnica, valorizacija tradicionalne gastronomije te promocija Žminja kao gastro destinacije. U sve manifestacije nastojimo maksimalno uključiti lokalne resurse kao što su kulturno umjetnički programi, dječji vrtić i školu, folklorno društvo, lokalne ugostitelje, proizvođače autohtonih proizvoda Žminjštine te sportska društva i klubove. Dobivena nagrada je također rezultat svih pojedinaca koji se uključuju i sudjeluju u samoj organizaciji događaja ili manifestacija kao i onih koji na bilo koji drugi način daju svoju podršku. Maksimalna podrška lokalne zajednice uvelike utječe na uspješnost manifestacija. Nacionalna godišnja nagrada Simply the Best dodatni je poticaj da nastavimo stvarati žminjske doživljaje koji će privlačati posjetitelje na žminjštinu, a višestruko vraćati lokalnoj zajednici.” – kazala je Lenka Šajina iz Turističke zajednice Općine Žminj.

Ova tradicionalna godišnja nagrada za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu utemeljena je 2009. godine. U procesu predlaganja sudjeluju putničke agencije, turističke zajednice, novinari, turistički mediji, tvrtke, udruge i pojedinci iz turističko ugostiteljskog sektora. Ove godine bilo je gotovo 250 nominiranih, a dobitnicima će se nagrade dodijeliti u okviru službenog programa turističke burze PUT koja se organizira od 15. do 17. studenog 2017. u hotelu Park***** u Splitu. Tradicionalnu hrvatsku nagradu Simply the best koju za kreativnost, inventivnost i razvoj turističke ponude već devet godina za redom dodjeljuju specijalizirani turistički magazin Way to Croatia i UHPA – Udruga Hrvatskih putničkih agencija. Nagrada se dodjeljuje u pravilu u 6 kategorija od kojih je 5 stalnih (1.Ugostiteljstvo; 2.Manifestacije; 3. Putnička agencije; 4. Inovativni projekti; 5. Osoba), a jedna je promjenjiva. Unutar kategorija Ugostiteljstvo i Manifestacije nagrade se dodjeljuju u 3 grupe. U svakoj grupi, kao i svakoj ostaloj kategoriji dodjeljuju se do tri ravnopravne nagrade. Izuzetak je kategorija Inovativni projekt u kojoj se u pravilu može dodijeliti do deset nagrada.

Od početka ove godine do polovice listopada na području Žminjštine zabilježeno je 71.138 noćenja, što je 16,0 % više nego u istom periodu prošle godine. Po broju turističkih dolazaka, kojih je ove godine bilo 7.871 bilježi se rast od čak 19,50 % u odnosu na isto razdoblje lani. Struktura gostiju koji posjećuju Žminjštinu je 58,24 % iz Njemačke, 7,36 % iz Austrije, 5,31 % iz Nizozemske, 4,00% iz Belgije, te iz Engleske, Italije, Poljske, Francuske i ostalih zemalja.

http://www.tvistra.hr/tzo-zminj-dobitnik-nagrade-simply-the-best-za-seriju-manifestacija-inspiriranih-lokalnom-tradicijom/

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.