TZSI organizirala dvije kuharske radionice na temu „valorizacija lokalnih istarskih proizvoda i namirnica“

Turistička zajednica središnje Istre (TZSI), u suradnji s Agencijom za ruralni razvoj Istre d.o.o. (Edukacijskim gastronomskim centrom Istre) te uz podršku Hrvatske turističke zajednice (HTZ), tijekom mjeseca listopada organizirat će radionice za ugostitelje s područja vlastite destinacije, odnosno područja Grada Pazina te općina Cerovlje, Gračišće, Karojba, Lupoglav, Pićan, Sveti Lovreč, Sveti Petar u Šumi i Tinjan.

Naime, u cilju daljnjeg obogaćivanja gastronomske ponude središnje Istre, bit će organizirane dvije kuharske radionice na temu „valorizacija lokalnih istarskih proizvoda i namirnica“. Glavni razlog organiziranja navedenih radionica upravo je dodatno educiranje kuharskog kadra, ali i osmišljavanje novih menu-a baziranih na “starim”, “zaboravljenim” jelima središnje Istre, u ugostiteljskim objektima na području našeg TZ-a. Navedeni projekt kandidirali smo na javni poziv HTZ-a za potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima te je isti prepoznat i sufinanciran s ukupno 20.000 kuna.

Tijekom mjeseca listopada bit će tako organizirane radionice “Gastronomska valorizacija lokalnog meda”, koju će voditi Chef Mario Čepek (16.10.2017) i “Reinterpretacija zaboravljenih jela središnje Istre”, za koju je zadužen Chef Robert Perić (23.10.2017.). Trajanje svake radionice bit će jedan dan, odnosno 8 sati, a bit će održane u prostorima Edukacijskog gastronomskog centra Istre, na adresi Gortanov Brijeg 1 u Pazinu.

U sklopu radionice “Gastronomska valorizacija lokalnog meda”, Chef Mario Čepek pokazat će znanja i vještine korištenja meda u hladnim predjelima, glavnim jelima, prilozima i desertima. Također, med će se koristiti za pripremu raznih dresinga i umaka te kao podlaga za razna pečenja i grilirana mesa.
Na radionici “Reinterpretacija zaboravljenih jela središnje Istre”, Chef Robert Perić predstaviti će nekoliko starijih jela središnje Istre te njihove reinterpretacije na način da se ta jela mogu vratiti na jelovnike restorana i konoba. Reinterpretacija će se pripremati na tehnički jednostavne načine kakao bi svim ugostiteljima, polaznicima radionice, ista bila primjenjiva i dostupna u njihovim objekatima.

TZSI

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.