U 2008. pola milijuna korisnika broadband interneta u Hrvatskoj

BroadbandU Hrvatskoj je širokopojasnih priključaka u trećem ovogodišnjem tromjesečju bilo 355.764 – 8,01 posto prema ukupnom broju stanovnika, a 24,08 posto prema broju kućanstava. U tijeku je javna rasprava o Nacrtu prijedloga akcijskog plana provedbe Strategije širokopojasnog pristupa internetu za 2008. godinu, koja bi trebala biti okončana 10. prosinca.

– Želimo potaknuti razvitak širokopojasnoga pristupa internetu kao temeljne infrastrukture za izgradnju informacijskog i društva znanja te pokazati dosljednost u liberalizaciji hrvatskoga telekomunikacijskog tržišta – istaknuo je pomoćnik ministra za telekomunikacije dr. sc. Darko Dvornik. Akcijski plan predviđa da se u Hrvatskoj do kraja 2008. dostigne europska razina gustoće tih priključaka od najmanje 12 posto, odnosno 500.000 priključaka.

U Europskoj je uniji u prvom tromjesečju ove godine pristup internetu imalo 54 posto kućanstava, a širokopojasnim se služilo 42 posto, podaci su Eurostata. Najviše – 83 posto – kućanstava internetu pristupa u Nizozemskoj, a najmanji je postotak u Grčkoj, 25 posto. Najviše kućanstava sa širokopojasnim pristupom također je u Nizozemskoj, 74 posto, a najmanje u Grčkoj, samo 7 posto.

Večernji.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.