Fotogalerija: U Areni nastupili kralj i princeza soula

solomon_stone.jpgKiša koja je, vrlo slično scenariju prošlog vikenda, padala cijeli dan, ipak nije omela održavanje odličnog koncerta svjetski poznatih glazbenika: britanke Joss Stone i kralja soula, Amerikanca Solomona Burkea. Nešto više od dvije tisuće posjetitelja bilo je dovoljno da se u areni stvori dovoljno dobra atmosfera za oko sat i pol odlične soul glazbe s primjesama klasika i rhythm & blues hitova.

Koncert je započelo dvanaest glazbenika Burkeovog pratećeg benda, koji su, uz gašenje svijetla, na pozornicu pozvali Solomona Burkea. Iako se teško kreće te ga je na pozornicu dovezla njegova ekipa, ubrzo je zasjeo u kraljevsku stolicu i koncert otvorio jednom od svojih sporih pjesama “Fresh and blood”. Iako je publika to vrlo dobro prihvatila, Solomon je ubrzao ritam i predstavio nekoliko stvari sa svog novog albuma “Nothing Is Impossible”.

Uslijedile su pjesme poput “Stand by me” Ben E. Kinga i “Georgia on my min” Raya Charlesa kojima je Burke u potpunosti zadobio simpatije publike. Simboličnom gestom, poklanjanjem ruže pratećem vokalu, predstavio je svoj prateći bend u kojemu pjeva i njegova unuka Sophia Perez-Burke, a koji je pokazao uigranost i malu dozu improvizacije. Tek nekoliko pjesama nakon toga, Burke i članovi benda poklonili su stotinjak ruža publici.

jossstone.jpgBurke je zatim zamolio publiku da pljeskom na pozornicu pozove Joss Stone. U trenutku je u publici nastalo oduševljenje samom pojavom, ali ubrzo zatim i glasovnom izvedbom Joss Stone. Mlada britanka izvela je, zajedno s Burkeom, desetak pjesama, među kojima su se našle “Don’t give up on me” i “Proud Mary”. Utjecaj Arethe Franklin nije izostao.

Nedugo nakon dolaska na pozornicu, Joss je zamolila zaštitare da maknu zaštitnu ogradu koja je dijelila publiku i pozornicu za više od dva metra, i pozvala publiku da im se približe, na opće oduševljenje prisutnih. Koncert su završili zajedničkim izvedbama “Everybody needs somebody to love” i “When the saints”, a prije samog kraja podijelili su i nekoliko majica.

Prije samog silaska s pozornice, Burke je pokazao oduševljenje kako je Joss otpjevala zadnju pjesmu, te je s njom, vrlo kratko, zaplesao. Na skandiranje publike “we want more” zvijezde se nisu vratile, no to nije umanjilo pozitivan dojam koji su tokom sinoćnjeg koncerta ostavili na zahvalnu pulsku publiku.

Salomon Burke u Hrvatskoj je drugi put u dvije godine. Prošle je godine nastupio na Radar festu u Varaždinu gdje je svirao na stadionu zajedno s Carlosom Santanom. Sa svojih čak sedamdeset godina glazbeno je surađivao s toliko glazbenika da bi lakše bilo nabrojati one s kojima nije. Svoju karijeru započeo je kao propovjednik što mu je otvorilo vrata na gospel emisiji na radiju u Philadelphii.

Za Joss Stone ovo je prvi put u Hrvatskoj. Ljude je doživila kao vrlo drage, a u našoj zemlji se, po svojim riječima, vrlo dobro zabavila.Ova 23-godišnja glazbenica u samo je sedam godina od izdanja svog prvog albuma postigla svjetsku slavu. Do sada je nastupala s nekim od najvećih imena soul, rhythm & blues i rock scene, kao što su James Brown i Tom Jones.

MP / iPazin.net

JossJossJossJossJossJossJossJossJossJossJossJossJossJossJossJossJossJossJossJossJossJossJossJossJoss

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.