U bivšem kombinatu stanovi i poslovni prostori

kombinat_pazin_2013Počela je obnova nekadašnje upravne zgrade Poljoprivredno prehrambenog kombinata (kasnije Purisa) u Ulici hrvatskog narodnog preporoda, ispod željezničkog kolodvora u Pazinu. Oronulu zgradu, koja je već duže vrijeme uglavnom neiskorištena, investitor – građevinska tvrtka GIP iz Karojbe koja je još 2007. godine nekretninu kupila od Purisa – rekonstruirat će i dijelom nadograditi.

U poslovno-stambenoj zgradi, smještenoj pokraj potočića i vodopada Lakota, po projektu arhitekta Emila Ivančića uredit će se četiri stana površine od 45 do 60 četvornih metara te šest poslovnih prostora.

– Želimo oplemeniti istočni ulaz u grad modernom arhitekturom, kaže Janko Erik, direktor i vlasnik GIP-a, tvrtke koja broji 50-ak radnika. Tijekom proteklih dana uklanjana su stabla iz dvorišta zgrade da bi se na tom mjestu napravilo parkiralište.

– Nažalost, parcela je premala da bi se mogla ostaviti zelena površina, a parking mjesta su nužna, pojašnjava Erik. Donedavno je u zgradi djelovao Hrvatski stočarski centar, koji se preselio na Stari trg, te škola stranih jezika za djecu i odrasle Lingua plus.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.