U Cerovlje se spustilo oko 700 maškara

Na najvećem karnevalu na području unutrašnje Istre, jubilarnom 10. Cerovljanskom karnevalu, tijekom oblačnog nedjeljnog poslijepodneva mjesnim je trgom prodefiliralo čak 700 maškara s brojnim alegorijskim kolima. Pusni su susret ispred Doma “Josip Daus” otvorili domaći koji su se odlučili maskirati u djecu iz vrtića. Iz Gologorice stiglo je oko 150 ninđa i ninđica, a potom se iz Lupoglava spustilo 150 ružičastih miševa, Rimljana i Gala.

Proljetni kapelini i ruže

Nindže su na karneval stigli nakon što su obišli gologorička sela Jakotiće, Rismanicu, Gospode, Zoviće i Sidrete, dok su lupoglavske maškare već posjetile Erkovčiće i Lesišćinu, a planiraju i obilazak Paza, Boljuna, Boljunskog Polja i Vranje. Maškare iz Gologoričkog Dola u odorama nogometaša i navijačica na trgu su iscrtali teren i demonstrirali zavidne vještine. Uvijek originalne borutske maškare ovoga su se puta odlučile za policajce i lopove pa su se lovili Cerovljem.

Maškare iz Pazinskih Novaki, prepoznatljive po veselim harmonikašima, odlučile su se za grupnu masku Indije, dok su maškare iz Gradinja i Paza predstavljale Formulu 1. Posljednja maškarana skupina bila je Slošćina iz Dragućske vale, odjevena u tradicionalnu bijelu odjeću s “kapelinima i ružami koje najavljuju lipo vrime, proljeće i veselje”.

Karneval u šatoru

Navečer su u velikom šatoru na mjesnom igralištu posjetitelje zabavljale grupe Farabuti i Etaloni, a večeras su najavljeni Proleteri i Riballta bend. Fešta završava sutrašnjih spaljivanjem Pusta u 18 sati. Spomenimo da je u subotu održan dječji karneval, pokrovitelj je Općina Cerovlje, a organizator općinski Pusni odbor i Sportska udruga.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.